φαινολοσουλφονοφθαλεΐνης

Χρήσεις Για φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη

Θεραπευτική κατηγορία: Διαγνωστικός παράγοντας

Η φαινολσουλφονφθαλεΐνη χρησιμοποιείται ως δοκιμασία για τη διάγνωση προβλημάτων ή ασθένειας των νεφρών. Αυτή η δοκιμή καθορίζει πόσο καλά λειτουργούν τα νεφρά σας.

Πριν από τη χρήση φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης

Η φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη περνάει από το σώμα σχεδόν εξ ολοκλήρου στα ούρα. Η μέτρηση της ποσότητας φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης στα ούρα μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό να καθορίσει εάν οι νεφροί λειτουργούν σωστά.

Πώς γίνεται η δοκιμή: Αφού αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας, η φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη θα χορηγηθεί με ένεση. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σε ένα δοχείο μία ή περισσότερες φορές μετά την χορήγηση του φαρμάκου. Η ποσότητα της φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης στα ούρα σας θα μετρηθεί. Στη συνέχεια θα μελετηθούν τα αποτελέσματα της δοκιμής. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η δοκιμή φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης μπορεί να είναι διαφορετικός για διαφορετικούς ασθενείς. Μερικοί ασθενείς μπορεί να έχουν τη φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη που εγχέεται σε μια φλέβα, άλλοι, σε έναν μυ.

Είναι πολύ σημαντικό να αδειάζετε πλήρως την κύστη και να συλλέγετε όλα τα ούρα όταν σας ζητηθεί να το κάνετε. Εάν κάποια ούρα απομείνει ή χαθεί, θα αλλάξει τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Η φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε μια διαγνωστική δοκιμασία, οι κίνδυνοι από τη δοκιμασία πρέπει να σταθμιστούν ενάντια στο καλό που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Επίσης, άλλα πράγματα ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών. Για τη δοκιμή αυτή πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στη φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης σε παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες, η φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη δεν αναμένεται να προκαλέσει διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες ή προβλήματα σε παιδιά από ότι στους ενήλικες.

Η σωστή χρήση της φαινολοσουλφονφθαλεΐνης

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Επομένως, μπορεί να μην είναι γνωστό αν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν και οι νεότεροι ενήλικες. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης στους ηλικιωμένους με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες, η φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη δεν αναμένεται να προκαλέσει διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους απ ‘ό, τι συμβαίνει στους νεότερους ενήλικες.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του διαγνωστικού τεστ. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Η δόση φαινολοσουλφονφθαλεΐνης θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνης. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που η φαινολοσουλφονυλοφθαλεΐνη συνήθως δεν προκαλεί παρενέργειες, ενημερώστε αμέσως τον επαγγελματία υγείας σας εάν παρατηρήσετε συριγμό ή δερματικό εξάνθημα ή κνησμό σύντομα μετά τη χορήγησή του.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

φαινολοσουλφονφθαλεΐνη παρενέργειες