την προεκλαμψία και την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κάποιος πρέπει να καλέσει 911 ή άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αμέσως, αν έχετε μια κρίση (εκλαμψία). Η εκλαμψία μπορεί να οδηγήσει σε κώμα. Είναι απειλητική για τη ζωή τόσο εσείς όσο και το μωρό σας.

Ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα εάν είστε έγκυος και αρχίσετε να έχετε συμπτώματα προεκλαμψίας, όπως

Εάν έχετε ήπια υψηλή αρτηριακή πίεση ή ήπια προεκλαμψία, μπορεί να μην έχετε συμπτώματα. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά έναν επαγγελματία υγείας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Τα συμπτώματα όπως η καούρα ή οίδημα στα πόδια και τα πόδια είναι φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνήθως δεν αποτελούν συμπτώματα προεκλαμψίας. Μπορείτε να συζητήσετε αυτά τα συμπτώματα με τον γιατρό σας ή με τη μαία-νοσοκόμα στην επόμενη προγραμματισμένη προγεννητική επίσκεψή σας. Αλλά εάν συμβεί διόγκωση μαζί με άλλα συμπτώματα προεκλαμψίας, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Θολή όραση ή άλλα προβλήματα όρασης. Συχνές πονοκεφάλους που γίνονται χειρότεροι ή ένας επίμονος πονοκέφαλος που δεν ανταποκρίνεται στο φάρμακο για μη συνταγογραφημένο πόνο. Πόνος ή τρυφερότητα στην κοιλιά σας, ειδικά στο πάνω δεξιά μέρος. Αύξηση βάρους 2 kg (0,9 kg) ή περισσότερο σε διάστημα 24 ωρών. Ώμος, λαιμός και άλλος άλλος άνω πόνος του σώματος (αυτός ο πόνος αρχίζει στο συκώτι).

Εάν πάρετε προεκλαμψία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να αντιμετωπίσετε

Για να προετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, Αξιοποιήστε στο έπακρο το ραντεβού σας.

Ένας μαιευτήρας; Ένας γιατρός οικογενειακής ιατρικής που έχει εμπειρία στην μαιευτική φροντίδα. Ένας περινατολόγος. Μια πιστοποιημένη νοσοκόμα-μαιευτική που εποπτεύεται από μαιευτήρα ή περιγεντολόγο.