προετοιμασία για το ραντεβού σας – ημικρανία

Πιθανότατα θα δείτε πρώτα έναν πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά μπορείτε να απευθυνθείτε σε γιατρό εκπαιδευμένο στην αξιολόγηση και θεραπεία πονοκεφάλων (νευρολόγος).

Τι μπορείς να κάνεις

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας

Επειδή οι ραντεβού μπορεί να είναι σύντομες και συχνά υπάρχουν πολλά για συζήτηση, προετοιμαστείτε για το ραντεβού σας. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με τον γιατρό σας είναι περιορισμένος, οπότε η προετοιμασία μιας λίστας ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Καταγράψτε τις ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό έως το λιγότερο σημαντικό, σε περίπτωση που λήξει ο χρόνος. Για ημικρανίες, μερικές βασικές ερωτήσεις για να ζητήσετε από το γιατρό σας να συμπεριλάβετε

Τι μπορείτε να κάνετε εν τω μεταξύ

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε προετοιμάσει να ζητήσετε από το γιατρό σας, μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Ο γιατρός σας πιθανόν να σας υποβάλει μια σειρά ερωτήσεων, οπότε είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε αυτές για να εξοικονομήσετε χρόνο για τις ερωτήσεις σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ρωτήσει

Κρατήστε ένα ημερολόγιο πονοκεφάλου. Ένα ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις ημικρανίες που προκαλούν. Σημειώστε πότε αρχίζουν οι πονοκέφαλοι, πόσο διαρκούν και οτιδήποτε παρέχει ανακούφιση.

Να είστε βέβαιος να καταγράψει την απάντησή σας σε οποιαδήποτε φάρμακα πονοκέφαλου που παίρνετε. Σημειώστε επίσης τα τρόφιμα που έχετε φάει στις 24 ώρες πριν από τις επιθέσεις, τυχόν ασυνήθιστο άγχος και πώς αισθάνεστε και τι κάνετε όταν χτυπάτε πονοκεφάλους.