πανάνα ρινικό σπρέι: χρήσεις, δοσολογία, παρενέργειες

Τι είναι το Patanase;

Το ρινικό σπρέι Patanase χρησιμοποιείται για τη θεραπεία συμπτωμάτων όπως η συμφόρηση, το φτέρνισμα και η ρινική καταρροή που προκαλούνται από εποχιακές αλλεργίες. Το Patanase προορίζεται για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας τουλάχιστον 6 ετών.

Η πατανάση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Patanase, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε μη αλλεργικές παθήσεις που επηρεάζουν το εσωτερικό της μύτης σας, όπως ένα παρεκκλίνον διάφραγμα.

Σημαντικές πληροφορίες

Το Patanase μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σκέψεις ή τις αντιδράσεις σας. Προσέξτε εάν οδηγείτε ή κάνετε οτιδήποτε απαιτεί να είσαστε σε επαγρύπνηση. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει ορισμένες παρενέργειες του Patanase. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν ή εάν επιδεινωθούν κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Patanase εάν είστε αλλεργικοί στην ολοπαταδίνη. Πριν χρησιμοποιήσετε το Patanase, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε μη αλλεργικές παθήσεις που επηρεάζουν το εσωτερικό της μύτης σας, όπως ένα παρεκκλίνον διάφραγμα.

την κυβερνητική κατηγορία εγκυμοσύνης Γ. Δεν είναι γνωστό αν η Patanase θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της χρήσης του φαρμάκου. Δεν είναι γνωστό αν η ολοπαταδίνη μεταφέρεται στο μητρικό γάλα ή εάν μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό. Μην χορηγείτε αυτό το φάρμακο σε παιδί μικρότερο των 6 ετών χωρίς ιατρική συμβουλή.

Δείτε επίσης: Προειδοποιήσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού (λεπτομερέστερα)

Πριν χρησιμοποιήσετε το Patanase

Χρησιμοποιήστε το Patanase ακριβώς όπως συνταγογραφήθηκε από το γιατρό σας. Μην χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας.

Πριν από τη χρήση του ψεκαστήρα για πρώτη φορά, πρέπει να προωθήσετε την αντλία ψεκασμού. Ανακινήστε καλά το φάρμακο και ψεκάστε 5 σπρέι ελέγχου στον αέρα και μακριά από το πρόσωπό σας. Ψεκάστε μέχρι να εμφανιστεί μια λεπτή ομίχλη.

Για να χρησιμοποιήσετε το ψεκασμό Patanase

Αφαιρέστε απαλά τη μύτη σας πριν χρησιμοποιήσετε το ρινικό σπρέι.

Εισάγετε το ακροφύσιο ψεκασμού στο ρουθούνι σας, δείχνοντάς το κατευθείαν στη μύτη σας. Πιέστε το άλλο ρουθούνι κλειστό με το δάχτυλό σας και κρατήστε το κεφάλι σας όρθιο. Αντλώστε το σπρέι και εισπνεύστε απαλά την ίδια στιγμή.

Χρησιμοποιήστε μόνο τον αριθμό των σπρέι που έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας.

Καθαρίστε το ακροφύσιο της αντλίας με καθαρό, υγρό χαρτί και συλλέξτε το.

Τοποθετήστε την αντλία ψεκασμού με τουλάχιστον 2 σπρέι κάθε φορά που έχει διαρκέσει περισσότερο από 7 ημέρες από τότε που το χρησιμοποιήσατε τελευταία.

Προσπαθήστε να μην φτερνίζετε ή να φουσκώνετε τη μύτη αμέσως μετά τη χρήση του σπρέι.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν ή εάν επιδεινωθούν κατά τη χρήση του Patanase. Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε τη χαμένη δόση μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην χρησιμοποιείτε επιπλέον φάρμακα για να αναπληρώσετε τη χαμένη δόση.

Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρές μορφές μερικών από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να βλάψει τη σκέψη ή τις αντιδράσεις σας. Προσέξτε εάν οδηγείτε ή κάνετε οτιδήποτε απαιτεί να είσαστε σε επαγρύπνηση. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει ορισμένες παρενέργειες του Patanase. Αποφύγετε να πάρετε αυτό το φάρμακο στα μάτια σας. Εάν συμβεί αυτό, ξεπλύνετε με νερό.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο σπρέι Patanase nasap: κνίδωση. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Patanase και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια όπως

ρινορραγία

πληγές μέσα στη μύτη σας

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω το Patanase;

πυρετός; ή

καψίματος ή άλγους όταν ουρείτε.

Οι λιγότερο σοβαρές παρενέργειες της Πατανάσης μπορεί να περιλαμβάνουν

υπνηλία

μια πικρή γεύση στο στόμα σας

πονοκέφαλο

ξηροστομία, πονόλαιμος

βήχας, φτάρνισμα, ρινική καταρροή, ψυχρά συμπτώματα

αύξηση βάρους; ή

ναυτία, διάρροια, πόνο στο στομάχι.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Patanase, ενημερώστε το γιατρό σας εάν χρησιμοποιείτε τακτικά άλλα φάρμακα που σας προκαλούν υπνηλία (όπως κρύο ή αλλεργία, ηρεμιστικά, ναρκωτικά φάρμακα, υπνωτικά χάπια, μυοχαλαρωτικά και φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις, κατάθλιψη ή άγχος). Μπορούν να προσθέσουν την υπνηλία που προκαλείται από τον Patanase.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα φάρμακα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την Patanase. Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα, εξωχρηματιστηριακά, βιταμινούχα και φυτικά προϊόντα. Μην ξεκινήσετε ένα νέο φάρμακο χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

2.01.2012-07-09, 4:44:32

Τι πρέπει να αποφύγω;

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Αλλεργική ρινίτιδα πρεδνιζόνη, προμεθαζίνη, λοραταδίνη, φλουτικαζένη ρινική, λοραταδίνη, φλονάση, βεναδρύλη, μοντελουκάστη, κετιριζίνη, σουλουλαΐνη, τριαμσινολόνη, κλαριτίνη, δεξαμεθαζόνη, διφαινυδραμίνη, μεθυλπρεδνιζολόνη, Phenergan, Nasonex, φεξοφεναδίνη, βουδεσονίδη ρινική, Allegra, Decadron, chlorpheniramine, Medrol Dosepak , αζελαστίνη ρινική

Πατάνασες παρενέργειες

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν την Patanase;

Η πατανάση (ολoπαταδίνη ρινική)