θεραπείες για πατέντα ovale και φάρμακα

Οι περισσότεροι άνθρωποι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας foramen ovale δεν χρειάζονται θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει ότι εσείς ή το παιδί σας έχετε μια διαδικασία για να κλείσετε το foramen ovale.

Εάν διαπιστωθεί ότι ένα ηθικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το oover διαπιστώνεται όταν γίνεται ηχοκαρδιογράφημα για άλλους λόγους, συνήθως δεν γίνεται διαδικασία κλεισίματος του ανοίγματος. Οι διαδικασίες για το κλείσιμο του foramen ovale μπορούν να γίνουν υπό ορισμένες συνθήκες, όπως για τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων οξυγόνου στο αίμα που συνδέονται με το patent foramen ovale.

Δεν συνιστάται επί του παρόντος η παύση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας foramen ovale για την πρόληψη των ημικρανιών. Το κλείσιμο ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας foramen ovale για την πρόληψη ενός εγκεφαλικού επεισοδίου παραμένει αμφιλεγόμενο.

Λόγοι για το κλείσιμο

Σε μερικές περιπτώσεις, οι γιατροί ενδέχεται να προτείνουν το κλείσιμο του διπλώματος foramen ovale σε άτομα που έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενα εγκεφαλικά επεισόδια παρά την ιατρική θεραπεία, όταν δεν έχει βρεθεί άλλη αιτία.

Οι διαδικασίες για το κλείσιμο ενός patent foramen ovale περιλαμβάνουν

Χειρουργικές και άλλες διαδικασίες για το κλείσιμο

Κλείσιμο συσκευής. Χρησιμοποιώντας τον καρδιακό καθετηριασμό, οι γιατροί μπορούν να εισάγουν μια συσκευή που συνδέει το foramen ovale. Σε αυτή τη διαδικασία, η συσκευή βρίσκεται στο τέλος ενός μακρύ εύκαμπτου σωλήνα (καθετήρας).

Πρόληψη εγκεφαλικού

Ο γιατρός εισάγει τον καθετήρα με αιχμή συσκευής σε μια φλέβα στην βουβωνική χώρα και καθοδηγεί τη συσκευή στη θέση της με τη βοήθεια απεικόνισης ενός ηχοκαρδιογραφήματος.

Παρόλο που οι επιπλοκές είναι ασυνήθιστες με αυτή τη διαδικασία, μπορεί να συμβεί ένα σχίσιμο της καρδιάς ή των αιμοφόρων αγγείων, η εκτόπιση της συσκευής ή η ανάπτυξη ακανόνιστων καρδιακών παλμών.

Χειρουργική επισκευή. Ένας χειρούργος μπορεί να κλείσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας foramen ovale ανοίγοντας την καρδιά και το ραφές κλείσει το άνοιγμα που μοιάζει με φτερό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί χρησιμοποιώντας μια πολύ μικρή τομή και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ρομποτικών τεχνικών.

Εάν εσείς ή το παιδί σας υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσετε κάποιο άλλο καρδιακό πρόβλημα, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να διορθώσετε ταυτόχρονα χειρουργικά το foramen ovale. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστούν τα οφέλη από το κλείσιμο του foramen ovale διπλώματος ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά για να διορθωθεί ένα άλλο πρόβλημα

Τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί ο κίνδυνος θρόμβων αίματος που διασχίζουν ένα foramen ovale δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Οι αντιαιμοπεταλιακές θεραπείες όπως η ασπιρίνη ή η κλοπιδογρέλη (Plavix) και άλλα φάρμακα για την αραίωση του αίματος – όπως η βαρφαρίνη (Coumadin, Jantoven), dabigatran (Pradaxa), apixaban (Eliquis) και rivaroxaban (Xarelto) patent foramen ovale που έχω ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δεν είναι σαφές εάν τα φάρμακα ή οι διαδικασίες για το κλείσιμο του ελάττωματος είναι τα πλέον κατάλληλα για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας foramen ovale. Έχουν διεξαχθεί μελέτες για την απάντηση στην ερώτηση αυτή.