περιστατικό

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιβιοτικό

Χρήσεις για Periostat

Χημική κατηγορία: Τετρακυκλίνη (τάξη)

Τα δισκία και τα δισκία καθυστερημένης απελευθέρωσης δοξυκυκλίνης χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη της ελονοσίας και για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον άνθρακα μετά από πιθανή έκθεση και άλλα προβλήματα όπως καθορίστηκαν από το γιατρό σας.

Η δοξυκυκλίνη ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων που είναι γνωστά ως αντιβιοτικά τετρακυκλίνης. Λειτουργεί με τη θανάτωση των βακτηρίων ή την πρόληψη της ανάπτυξής τους. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο δεν θα λειτουργήσει για κρυολογήματα, γρίπη ή άλλες μολύνσεις από ιούς.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Η δοξυκυκλίνη μπορεί να προκαλέσει μόνιμο αποχρωματισμό των δοντιών και να επιβραδύνει την ανάπτυξη των οστών. Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και νεότερων (εκτός από τη θεραπεία της έκθεσης στον εισπνεόμενο άνθρακα), εκτός εάν απευθύνεται από το γιατρό του παιδιού.

Πριν από τη χρήση του Periostat

Οι κατάλληλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της δοξυκυκλίνης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στα νεφρά, στο ήπαρ ή στην καρδιά, τα οποία μπορεί να απαιτούν προσοχή και προσαρμογή της δόσης σε ασθενείς που λαμβάνουν δοξυκυκλίνη.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν δοξυκυκλίνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για τον Periostat. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Πάρτε αυτό το φάρμακο ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Για να γίνει αυτό μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα παρενεργειών.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από οδηγίες ασθενούς. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε δισκία ή δισκία καθυστερημένης απελευθέρωσης

Καταπίνετε ολόκληρη την κάψουλα. Μην σπάτε, συνθλίβετε, μασάτε ή ανοίγετε.

Ανακινήστε καλά το υγρό από του στόματος λίγο πριν από κάθε χρήση. Μετρήστε τη δόση με ένα έντονο κουτάκι μέτρησης, σύριγγα από το στόμα ή κύπελλο φαρμάκου.

Πίνετε πολλά υγρά για να αποφύγετε τον ερεθισμό του λαιμού και τα έλκη.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για την πρόληψη της ελονοσίας ενώ ταξιδεύετε, αρχίστε να παίρνετε το φάρμακο 1 ή 2 ημέρες πριν ταξιδέψετε. Πάρτε το φάρμακο κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και συνεχίστε να το παίρνετε για 4 εβδομάδες μετά την επιστροφή σας. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε το φάρμακο για περισσότερο από 4 μήνες.

Εάν χρησιμοποιείτε καψάκια καθυστερημένης απελευθέρωσης Oracea ™

Χρησιμοποιήστε μόνο το εμπορικό σήμα αυτού του φαρμάκου που ο γιατρός σας πρότεινε. Οι διαφορετικές μάρκες μπορεί να μην λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Η σωστή χρήση της δοξυκυκλίνης

Για να ξεπεραστεί πλήρως η λοίμωξη, συνεχίστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της θεραπείας, ακόμα κι αν αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα μετά από μερικές ημέρες. Εάν σταματήσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο πολύ σύντομα, τα συμπτώματα μπορεί να επιστρέψουν.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Periostat

Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν μέσα σε λίγες ημέρες ή εάν επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου ενώ είστε έγκυος μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική μορφή ελέγχου των γεννήσεων για να μην μείνετε έγκυος. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου, ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να σκουρύνει το χρώμα του δέρματος, των νυχιών, των ματιών, των δοντιών, των ούλων ή των ουλών. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν έχετε κάποιες ανησυχίες.

Η δοξυκυκλίνη μπορεί να προκαλέσει διάρροια και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σοβαρή. Μπορεί να συμβεί 2 μήνες ή περισσότερο μετά τη διακοπή της λήψης αυτού του φαρμάκου. Μην πάρετε κανένα φάρμακο για τη θεραπεία της διάρροιας χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Τα φάρμακα διάρροιας μπορεί να επιδεινώσουν τη διάρροια ή να διαρκέσουν περισσότερο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό ή εάν η ήπια διάρροια συνεχίζεται ή χειροτερεύει, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων (που περιέχουν οιστρογόνα) μπορεί να μην λειτουργούν σωστά ενώ χρησιμοποιείτε δοξυκυκλίνη. Για να μην μείνετε έγκυος, χρησιμοποιήστε άλλες μορφές ελέγχου των γεννήσεων. Αυτά περιλαμβάνουν προφυλακτικά, ένα διάφραγμα ή αντισυλληπτικό αφρό ή ζελέ.

Η δοξυκυκλίνη μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως από ό, τι συνήθως. Η έκθεση στο ηλιακό φως, ακόμη και για σύντομες χρονικές περιόδους, μπορεί να προκαλέσει δερματικό εξάνθημα, κνησμό, ερυθρότητα ή άλλο αποχρωματισμό του δέρματος ή σοβαρό ηλιακό έγκαυμα. Όταν αρχίζετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο

Εάν έχετε σοβαρή αντίδραση από τον ήλιο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Περίοδος παρενέργειες

Periostat (δοξυκυκλίνη)

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ενδοκρανιακή υπέρταση. Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί σε γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης που είναι υπέρβαροι ή έχουν ιστορικό ενδοκρανιακής υπέρτασης. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε πονοκέφαλο, θολή όραση ή αλλαγές στην όραση.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί πυρετός, εξάνθημα, πόνος στις αρθρώσεις ή κόπωση. Αυτά θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα ενός αυτοάνοσου συνδρόμου όπου το σώμα επιτίθεται.

Δεν πρέπει να λαμβάνετε αντιόξινα που περιέχουν αλουμίνιο, ασβέστιο ή μαγνήσιο ή οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει σίδηρο, όπως βιταμίνες ή συμπληρώματα ανόργανων συστατικών.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για την πρόληψη της ελονοσίας, προσέξτε ιδιαίτερα να μην τσιμπήσετε από τα κουνούπια. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό ρουχισμό, κουνουπιέρες ή οθόνες και ένα εντομοαπωθητικό.

Πριν από οποιαδήποτε ιατρική εξέταση, ενημερώστε τον υπεύθυνο γιατρούς ότι παίρνετε αυτό το φάρμακο. Τα αποτελέσματα ορισμένων εξετάσεων ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό το φάρμακο.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορίες εγκυμοσύνης Δ Θετικές ενδείξεις κινδύνου

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Γονοκοκκική λοίμωξη, μη επιπλεγμένη σιπροφλοξασίνη, δοξυκυκλίνη, αζιθρομυκίνη, Levaquin, λεβοφλοξασίνη

Περιοδοντίτιδα δοξυκυκλίνη, τοπική μινοκυκλίνη, τοπική χλωρεξιδίνη, Περίδεξη

Νευρομυκίνη, αζιθρομυκίνη, ζιθρομάξ, οφλοξακίνη, νιμπραμυκίνη

Chancroid ciprofloxacin, doxycycline, azithromycin, Zithromax, ceftriaxone

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης Periostat για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.