απώλεια εγκυμοσύνης: πώς να αντιμετωπίσει

Η απώλεια της εγκυμοσύνης αλλάζει για πάντα την οικογένειά σας. Για να επιβιώσουν οι συναισθηματικές επιπτώσεις της απώλειας εγκυμοσύνης, φροντίστε τον εαυτό σας και στρέψτε τους άλλους προς υποστήριξη.

Η απώλεια της εγκυμοσύνης είναι καταστροφική, ανεξάρτητα από το πότε συμβαίνει ή ποιες είναι οι περιστάσεις. Με τον καιρό, όμως, έρχεται θεραπεία. Αφήστε τον εαυτό σας να θρηνήσει την απώλεια της εγκυμοσύνης σας και να αποδεχθεί τι συνέβη – και στη συνέχεια να κοιτάξει προς το μέλλον.

Μετά από μια απώλεια εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια σειρά συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένων

Άλλοι αγαπημένοι, συμπεριλαμβανομένων των παππούδων του μωρού, μπορεί να βιώσουν παρόμοια συναισθήματα, όπως άγχος, πικρία και ανικανότητα.

Η θλίψη απαιτεί χρόνο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θλίψης κάποια συναισθήματα μπορεί να περάσουν γρήγορα, ενώ άλλα παραμένουν. Μπορείτε να παρακάμψετε τους άλλους εντελώς.

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αποτυχίες, όπως αισθήματα θυμού ή ενοχής που σέρνεται πίσω αφού νομίζατε ότι έχετε προχωρήσει. Ορισμένες καταστάσεις – όπως η παρακολούθηση μωρού ή η εμφάνιση νέου μωρού – μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Εντάξει. Εξαιρέστε τον εαυτό σας από δυνητικά οδυνηρές καταστάσεις μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χειριστείτε.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να κάνετε τη θεραπεία σας λίγο πιο εύκολη. Επιλέξτε και επιλέξτε εκείνους που νομίζετε ότι μπορεί να σας βοηθήσουν.

Εάν τα συναισθήματα κατάθλιψης φαίνονται παρατεταμένα ή έχετε πρόβλημα να ολοκληρώσετε τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, έναν παροχέα ψυχικής υγείας ή έναν σύμβουλο θλίψης για επαγγελματική υποστήριξη.

Πολλές γυναίκες που παρουσιάζουν απώλεια εγκυμοσύνης συνεχίζουν να έχουν επιτυχή εγκυμοσύνη. Μόλις ο πόνος της θλίψης σας υποχωρήσει, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να μιλήσετε για το αν θα επιχειρήσετε άλλη εγκυμοσύνη και, εάν ναι, πότε θέλετε να δοκιμάσετε ξανά. Μια άλλη εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει θλίψη για την προηγούμενη απώλεια – αλλά μπορεί επίσης να εμπνεύσει ελπίδα για το μέλλον.

επισκεφθείτε το γιατρό σας