pipracil

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πενικιλίνης. Κάθε ένα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφορετικών ειδών λοιμώξεων. Ένα είδος πενικιλίνης συνήθως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του άλλου. Επιπλέον, οι πενικιλίνες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων σε πολλά διαφορετικά μέρη του σώματος. Μερικές φορές χορηγούνται με άλλα αντιβακτηριακά φάρμακα (αντιβιοτικά). Ορισμένες από τις πενικιλίνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για άλλα προβλήματα όπως καθορίστηκαν από το γιατρό σας. Ωστόσο, καμία από τις πενικιλίνες δεν θα λειτουργήσει για κρυολογήματα, γρίπη ή άλλες μολύνσεις από ιούς.

Χρήσεις για το Pipracil

Οι πενικιλίνες είναι διαθέσιμες μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί για εμπορία για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Αν και αυτές οι χρήσεις δεν περιλαμβάνονται στην επισήμανση των προϊόντων, οι πενικιλίνες χρησιμοποιούνται σε ορισμένους ασθενείς με τις ακόλουθες παθήσεις

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα αυτής της ομάδας ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τα τρόφιμα βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Πολλές πενικιλίνες έχουν χρησιμοποιηθεί σε παιδιά και, σε αποτελεσματικές δόσεις, δεν αναμένεται να προκαλέσουν διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε παιδιά από αυτά που κάνουν στους ενήλικες.

Κάποιες δυνάμεις των μασώμενων δισκίων αμοξικιλλίνης περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία μεταβάλλεται από το σώμα σε φαινυλαλανίνη, μια ουσία που είναι επιβλαβής για τους ασθενείς με φαινυλκετονουρία.

Οι πενικιλίνες έχουν χρησιμοποιηθεί στους ηλικιωμένους και δεν έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους απ ‘ό, τι κάνουν σε νεαρούς ενήλικες.

Οι πενικιλίνες δεν έχουν μελετηθεί σε έγκυες γυναίκες. Ωστόσο, οι πενικιλίνες έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε έγκυες γυναίκες και δεν έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν γενετικές ανωμαλίες ή άλλα προβλήματα στις μελέτες σε ζώα.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Pipracil

Οι πενικιλίνες περνούν στο μητρικό γάλα. Παρόλο που μόνο μικρές ποσότητες μπορούν να περάσουν στο μητρικό γάλα, μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις, διάρροια, μολύνσεις από μύκητες και δερματικό εξάνθημα στα βρέφη που θηλάζουν.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώσετε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν πενικιλίνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Pipracil. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Οι πενικιλίνες (εκτός από δισκία βακαμπικιλλίνης, αμοξικιλλίνη, πενικιλλίνη V, πιβαμπικιλλίνη και πιβμεκιλλινάμη) λαμβάνονται καλύτερα με ένα γυάλινο (8 ουγκιές) νερό με άδειο στομάχι (είτε 1 ώρα πριν είτε 2 ώρες μετά τα γεύματα) .

Για τους ασθενείς που λαμβάνουν αμοξικιλίνη, πενικιλλίνη V, πιβαμπικιλλίνη και πιβμεκιλλίνη

Για τους ασθενείς που λαμβάνουν βακαμπικιλλίνη

Για τους ασθενείς που λαμβάνουν πενικιλίνη G από το στόμα

Για ασθενείς που λαμβάνουν τη στοματική υγρή μορφή πενικιλλίνης

Για ασθενείς που λαμβάνουν τη μορφή μασώμενης ταμπλέτας αμοξικιλλίνης

Για να ξεπεραστεί πλήρως η λοίμωξη, συνεχίστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της θεραπείας, ακόμα κι αν αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα μετά από μερικές ημέρες. Εάν έχετε λοίμωξη “strep”, θα πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο για τουλάχιστον 10 ημέρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μολύνσεις “strep”. Τα σοβαρά καρδιακά προβλήματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αργότερα, εάν η λοίμωξη σας δεν εκκαθαριστεί εντελώς. Επίσης, αν σταματήσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο πολύ σύντομα, τα συμπτώματά σας μπορεί να επιστρέψουν.

Αυτό το φάρμακο λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει σταθερή ποσότητα στο αίμα ή στα ούρα. Για να διατηρήσετε την ποσότητα σταθερή, μην χάσετε καμία δόση. Επίσης, είναι καλύτερο να παίρνετε τις δόσεις σε ίσες αποστάσεις, μέρα και νύχτα. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να πάρετε τέσσερις δόσεις την ημέρα, οι δόσεις θα πρέπει να απέχουν περίπου 6 ώρες. Εάν αυτό παρεμβαίνει στον ύπνο σας ή σε άλλες καθημερινές δραστηριότητες ή αν χρειάζεστε βοήθεια για τον προγραμματισμό των καλύτερων χρόνων για να πάρετε το φάρμακό σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας του τομέα υγειονομικής περίθαλψης γνωρίζει αν βρίσκεστε σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα) Μερικά από αυτά τα φάρμακα περιέχουν αρκετό νάτριο για να προκαλέσουν προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους.

Τα δοσολογικά φάρμακα αυτής της κατηγορίας θα είναι διαφορετικά για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτών των φαρμάκων. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Ο αριθμός των δισκίων ή των τσαγιού αιωρήματος που λαμβάνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο λαμβάνετε μια πενικιλίνη.

Η σωστή χρήση πενικιλλίνης

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν μέσα σε λίγες ημέρες ή εάν επιδεινωθούν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Οι πενικιλίνες μπορεί να προκαλέσουν διάρροια σε ορισμένους ασθενείς.

Τα από του στόματος αντισυλληπτικά (χάπια ελέγχου των γεννήσεων) που περιέχουν οιστρογόνα μπορεί να μην λειτουργούν σωστά εάν τα παίρνετε ενώ παίρνετε αμπικιλλίνη, αμοξικιλλίνη ή πενικιλίνη V. Μπορεί να παρουσιαστούν απρογραμμάτιστες κυήσεις. Πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικό ή συμπληρωματικό μέσο για τον έλεγχο των γεννήσεων, ενώ παίρνετε οποιαδήποτε από αυτές τις πενικιλίνες. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Για τους διαβητικούς ασθενείς

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Pipracil

Πριν από οποιαδήποτε ιατρική εξέταση, ενημερώστε τον υπεύθυνο γιατρό ότι παίρνετε αυτό το φάρμακο. Τα αποτελέσματα ορισμένων εξετάσεων ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό το φάρμακο.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και πάρετε αμέσως βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν συμβεί κάποιο από τα παρακάτω αποτελέσματα

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Pipracil Παρενέργειες

πενικιλλίνη / κάλιο

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Βακτηριακή μόλυνση σιπροφλοξασίνη, αμοξικιλλίνη, δοξυκυκλίνη, αζιθρομυκίνη, μετρονιδαζόλη, Augmentin

Λοίμωξη του δέρματος ή των μαλακών ιστών ciprofloxacin, amoxicillin, doxycycline, azithromycin, metronidazole, Augmentin

Fusospirochetosis, Trench Mouth πενικιλλίνη / κάλιο, Wycillin, προκαϊνη πενικιλίνη

Άρση της ανώτερης αναπνευστικής οδού αμοξικιλλίνη, δοξυκυκλίνη, αζιθρομυκίνη, Augmentin, κεφαλεξίνη, Bactrim