πυελικό άλγος όταν για να δείτε ένα γιατρό

Ο πυελικός πόνος είναι πόνος στο χαμηλότερο σημείο της κοιλίας και της λεκάνης. Στις γυναίκες, ο πυελικός πόνος μπορεί να αναφέρεται σε συμπτώματα που προέρχονται από το αναπαραγωγικό, ουροποιητικό ή πεπτικό σύστημα ή από μυοσκελετικές πηγές.

Ανάλογα με την πηγή του, ο πυελικός πόνος μπορεί να είναι θαμπή ή αιχμηρός, ίσως να είναι σταθερός ή ανοικτός και ενδιάμεσος και μπορεί να είναι ήπιος, μέτριος ή σοβαρός. Ο πυελικός πόνος μπορεί μερικές φορές να ακτινοβολεί στο κάτω μέρος της πλάτης, στους γλουτούς ή στους μηρούς. Μερικές φορές, μπορεί να παρατηρήσετε πυελικό πόνο μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, όπως όταν ουρείτε ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ο πυελικός πόνος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, απότομα και σύντομα (οξεία) ή μακροπρόθεσμα (χρόνιος). Ο χρόνιος πυελικός πόνος αναφέρεται σε κάθε σταθερό ή διαλείπον πυελικό πόνο που έχει παρουσιαστεί για έξι μήνες ή περισσότερο.

Διάφοροι τύποι ασθενειών και καταστάσεων μπορεί να προκαλέσουν πυελικό πόνο. Ο χρόνιος πυελικός πόνος μπορεί να οφείλεται σε περισσότερες από μία καταστάσεις.

Πυελικός πόνος μπορεί να προκύψει από το πεπτικό, αναπαραγωγικό ή ουροποιητικό σύστημα. Πρόσφατα, οι γιατροί έχουν αναγνωρίσει ότι κάποιοι πυελικοί πόνοι, ιδιαίτερα ο χρόνιος πυελικός πόνος, μπορούν επίσης να προκύψουν από τους μυς και τον συνδετικό ιστό (συνδέσμους) στις δομές του πυελικού εδάφους. Περιστασιακά, ο πυελικός πόνος μπορεί να προκληθεί από ερεθισμό των νεύρων στη λεκάνη.

Εάν εμφανίσετε ξαφνικά σοβαρό πυελικό άλγος, μπορεί να είναι ιατρική κατάσταση και πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Βεβαιωθείτε ότι ο πυελικός πόνος έχει ελεγχθεί από το γιατρό σας αν είναι νέος, αν διαταράσσει την καθημερινή σας ζωή ή αν έχει χειροτερέψει την πάροδο του χρόνου.

επισκεφθείτε το γιατρό σας