προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσετε βλέποντας τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν γενικό ιατρό. Εντούτοις, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν καλείτε να διοργανώσετε ένα ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε αμέσως σε έναν ειδικό, όπως ένας γιατρός εκπαιδευμένος σε νευρολογικές καταστάσεις του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος (νευρολόγος) ή ένας νευρολόγος εκπαιδευμένος στην επιληψία (επιληπτικό).

Επειδή οι συναντήσεις μπορούν να είναι σύντομες και επειδή υπάρχουν συχνά πολλά που πρέπει να συζητήσετε, είναι καλή ιδέα να είστε καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το ραντεβού σας και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Διατηρήστε ένα λεπτομερές ημερολόγιο κατάσχεσης. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια κρίση, καταγράψτε την ώρα, τον τύπο της κατάσχεσης που βιώσατε και πόσο διαρκούσε. Σημειώστε επίσης οποιεσδήποτε περιστάσεις, όπως χαμένες φαρμακευτικές αγωγές, στέρηση ύπνου, αυξημένο άγχος, εμμηνόρροια ή άλλα συμβάντα που μπορεί να προκαλέσουν δραστηριότητα κατάσχεσης.

Ζητήστε εισροή από άτομα που ενδέχεται να παρατηρούν τις κατασχέσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών, των φίλων και των συναδέλφων σας, ώστε να μπορείτε να καταγράφετε πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε.

Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο μαζί. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθείτε όλες τις πληροφορίες που σας παρέχονται κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμάται κάτι που χάσατε ή ξέχασα.

Τι μπορείς να κάνεις

Επίσης, επειδή ίσως να μην γνωρίζετε όλα όσα συμβαίνουν όταν κάνετε μια κατάσχεση, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να κάνει ερωτήσεις από κάποιον που έχει μάρτυρες.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας

Η προετοιμασία μιας λίστας ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας με το γιατρό σας. Καταχωρίστε τις ερωτήσεις σας από τις πιο σημαντικές έως τις λιγότερο σημαντικές σε περίπτωση που λήξει ο χρόνος. Για την επιληψία, μερικές βασικές ερωτήσεις για να ζητήσετε από το γιατρό σας να συμπεριλάβετε

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε προετοιμάσει να ζητήσετε από το γιατρό σας, μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας οποιαδήποτε στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Ο γιατρός σας πιθανόν να σας ζητήσει μια σειρά ερωτήσεων

Ορισμένες συνθήκες και δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσουν κατασχέσεις, οπότε μπορεί να σας βοηθήσει

Τι μπορείτε να κάνετε εν τω μεταξύ

Επίσης, είναι σημαντικό να αρχίσετε να καταγράφετε τις κατασχέσεις σας πριν επισκεφθείτε το γιατρό σας.

επισκεφθείτε το γιατρό σας