περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς με ψυχώση σχετιζόμενη με την άνοια που λαμβάνουν αγωγή με άτυπα αντιψυχωσικά φάρμακα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Αν και οι αιτίες θανάτου σε κλινικές δοκιμές ήταν ποικίλες, οι περισσότεροι από τους θανάτους φαίνεται να είναι καρδιαγγειακοί (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια, αιφνίδιος θάνατος) ή μολυσματικοί (π.χ. πνευμονία) στη φύση. Οι παρατηρητικές μελέτες δείχνουν ότι τα αντιψυχωσικά φάρμακα μπορεί να αυξήσουν τη θνησιμότητα. Δεν είναι σαφές από αυτές τις μελέτες σε ποιο βαθμό τα ευρήματα θνησιμότητας μπορεί να αποδοθούν στο αντιψυχωτικό φάρμακο σε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά του ασθενούς. Η περφαιναζίνη και η υδροχλωρική αμιτριπτυλίνη δεν έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία ασθενών με ψύχωση που σχετίζεται με άνοια. Τα αντικαταθλιπτικά αύξησαν τον κίνδυνο αυτοκτονικής σκέψης και συμπεριφοράς σε παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες σε βραχυχρόνιες μελέτες με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή (MDD) και άλλες ψυχιατρικές διαταραχές. Βραχυπρόθεσμες μελέτες δεν παρουσίασαν αύξηση του κινδύνου αυτοκτονίας με αντικαταθλιπτικά φάρμακα σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο σε ενήλικες ηλικίας άνω των 24 ετών και παρατηρήθηκε μείωση του κινδύνου με αντικαταθλιπτικά σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω. Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να είναι ισορροπημένος με την κλινική ανάγκη. Παρακολουθήστε προσεκτικά τους ασθενείς για κλινική επιδείνωση, αυτοκτονία ή ασυνήθιστες αλλαγές στη συμπεριφορά. Οι οικογένειες και οι φροντιστές πρέπει να ενημερώνονται για την ανάγκη στενής παρατήρησης και επικοινωνίας με τον συνταγογράφο. Η περφαιναζίνη και η υδροχλωρική αμιτριπτυλίνη δεν έχουν εγκριθεί για χρήση σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Χρήσεις Για περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη

Θεραπευτική κατηγορία: Συνδυασμός τρικυκλικού αντικαταθλιπτικού / φαινοθειαζίνης

Φαρμακολογική κατηγορία: Φαινοθειαζίνη

Χημική κατηγορία: πιπεραζίνη (κατηγορία)

Αυτός ο συνδυασμός διατίθεται μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για την περφεναζίνη και την αμιτριπτυλίνη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στην περφαιναζίνη και τη αμιτριπτυλίνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως μυϊκοί σπασμοί του προσώπου, του λαιμού και της πλάτης, μυϊκές κινήσεις ή σπασμωδικές κινήσεις, αδυναμία κίνησης των ματιών, συστροφή του σώματος ή αδυναμία των χεριών και των ποδιών, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν στα παιδιά , οι οποίοι είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι από τους ενήλικες σε μερικές από τις παρενέργειες του συνδυασμού περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης.

Πριν χρησιμοποιήσετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη

Ο συνδυασμός περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε παιδιά με κατάθλιψη. Μελέτες έχουν δείξει περιστατικά παιδιών που σκέπτονται για αυτοκτονία ή για απόπειρα αυτοκτονίας σε κλινικές δοκιμές για περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη. Χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να βεβαιωθείτε ότι ο συνδυασμός περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης είναι ασφαλής και αποτελεσματικός στα παιδιά

Διαταραχή, προβλήματα οράσεως, ζάλη ή λιποθυμία, υπνηλία, ξηρότητα του στόματος, δυσκοιλιότητα, προβλήματα στην ούρηση, τρόμο των χεριών και των δακτύλων και συμπτώματα της όψιμης δυσκινησίας (όπως μη ελεγχόμενες κινήσεις του στόματος, της γλώσσας, της γνάθου, ή στα πόδια) είναι ιδιαίτερα πιθανό να εμφανιστούν σε ηλικιωμένους ασθενείς. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι από τους νεότερους ενήλικες στις επιδράσεις του συνδυασμού περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα φάρμακα που αναφέρονται παρακάτω. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω δεν συνιστάται συνήθως, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Εάν χρησιμοποιηθεί μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη ή να σας δώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση τροφής, οινοπνεύματος ή καπνού.

Η χρήση περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Εάν χρησιμοποιηθεί μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη ή να σας δώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση τροφής, οινοπνεύματος ή καπνού.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση της περφαιναζίνης και της αμιτριπτυλίνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Για να μειώσετε το στομάχι σας, πάρτε την περφαιναζίνη και την αμιτριπτυλίνη αμέσως μετά τα γεύματα ή με τα τρόφιμα, εκτός εάν ο γιατρός σας σας έχει πει να το πάρετε με άδειο στομάχι.

Μην πάρετε περισσότερο perphenazine και amitriptyline και μην το παίρνετε πιο συχνά από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ηλικιωμένους ασθενείς, καθώς είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της περφαιναζίνης και της αμιτριπτυλίνης.

Μερικές φορές, ο συνδυασμός περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης πρέπει να λαμβάνεται για αρκετές εβδομάδες πριν επιτευχθεί το πλήρες αποτέλεσμα.

Η δόση της περφαιναζίνης και της αμιτριπτυλίνης θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Η σωστή χρήση της περφαιναζίνης και της αμιτριπτυλίνης

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ο γιατρός σας θα πρέπει να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να επιτρέψει προσαρμογές της δόσης και να συμβάλει στη μείωση των παρενεργειών

Μην σταματήσετε να παίρνετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να μειώσετε σταδιακά το ποσό που παίρνετε προτού σταματήσετε εντελώς. Αυτό γίνεται για να αποτρέψετε παρενέργειες και να αποφύγετε την επιδείνωση της κατάστασής σας.

Μην πάρετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη εντός δύο ωρών από τη λήψη αντιόξινων ή φαρμάκων για διάρροια. Η λήψη αυτών των προϊόντων πολύ κοντά μαζί μπορεί να καταστήσει λιγότερο αποτελεσματική την περφαιναζίνη και την αμιτριπτυλίνη.

η περφαιναζίνη και η αμιτριπτυλίνη θα προσθέσουν στις επιδράσεις του αλκοόλ και άλλων κατασταλτικών του ΚΝΣ (φαρμάκων που προκαλούν υπνηλία). Μερικά παραδείγματα κατασταλτικών του ΚΝΣ είναι αντιισταμινικά ή φάρμακα για αλλεργίες ή κρυολογήματα, ηρεμιστικά, ηρεμιστικά ή φάρμακα για ύπνο, συνταγογραφούμενα φάρμακα για το πόνο ή ναρκωτικά, βαρβιτουρικά, φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις ή αναισθητικά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων οδοντικών αναισθητικών. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ενώ χρησιμοποιείτε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη.

Πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, οδοντιατρική θεραπεία ή θεραπεία έκτακτης ανάγκης, ενημερώστε τον γιατρό ή τον υπεύθυνο οδοντίατρο ότι παίρνετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη. Η λήψη συνδυασμού περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης μαζί με φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ή οδοντιατρικές ή επείγουσας θεραπείας μπορεί να αυξήσει τις κατασταλτικές επιδράσεις του ΚΝΣ.

Ο συνδυασμός περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης μπορεί να προκαλέσει την αναστάτωση ορισμένων ατόμων, την ευερεθιστότητα ή την εμφάνιση άλλων μη φυσιολογικών συμπεριφορών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια άτομα να έχουν αυτοκτονικές σκέψεις και τάσεις ή να καταστούν πιο καταθλιπτικές. Εάν εσείς ή ο φροντιστής σας παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη

η περφαιναζίνη και η αμιτριπτυλίνη μπορεί να προκαλέσουν κάποια άτομα να γίνουν υπνηλία ή λιγότερο επιφυλακτικά από ό, τι συνήθως, ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες θεραπείας. Ακόμη και αν η περφαιναζίνη και η αμιτριπτυλίνη λαμβάνονται μόνο κατά την ώρα του ύπνου, μπορεί να προκαλέσει κάποια άτομα να αισθάνονται υπνηλία ή λιγότερο επιφυλακτικά στην εμφάνιση. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς αντιδράτε στην περφαιναζίνη και την αμιτριπτυλίνη πριν οδηγήσετε, χρησιμοποιήσετε μηχανές ή κάνετε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν δεν είστε σε επαγρύπνηση.

Μπορεί να εμφανιστεί ζάλη, ζάλη ή λιποθυμία, ειδικά όταν σηκώνεστε από μια θέση που βρίσκεται ή κάθεται. Να πάρει αργά μπορεί να βοηθήσει. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται ή χειροτερεύει, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

η περφαιναζίνη και η αμιτριπτυλίνη μπορεί να σας κάνουν να ιδρώνετε λιγότερο, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Χρησιμοποιήστε πρόσθετη προσοχή ώστε να μην υπερθερμαίνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης ή του θερμού καιρού ενώ παίρνετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη, καθώς η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία. Επίσης, τα ζεστά λουτρά ή οι σάουνες μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ζάλη ή λιποθυμία.

Ο συνδυασμός περφαιναζίνης και αμιτριπτυλίνης μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του στόματος. Για προσωρινή ανακούφιση, χρησιμοποιήστε κόμμι ή καραμέλα χωρίς ζάχαρη, λιώνετε κομμάτια πάγου στο στόμα σας ή χρησιμοποιήστε υποκατάστατο σάλιου. Ωστόσο, εάν το στόμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται ξηρό για περισσότερο από 2 εβδομάδες, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή τον οδοντίατρό σας. Η συνεχής ξηρότητα του στόματος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα οδοντικής νόσου, συμπεριλαμβανομένης της φθοράς των δοντιών, της νόσου των ούλων και των μολύνσεων από μύκητες.

Η περφεναζίνη μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως του ήλιου από ό, τι συνήθως. Η έκθεση στο ηλιακό φως, ακόμη και για σύντομες χρονικές περιόδους, μπορεί να προκαλέσει δερματικό εξάνθημα, κνησμό, ερυθρότητα ή άλλο αποχρωματισμό του δέρματος ή σοβαρό ηλιακό έγκαυμα. Όταν αρχίζετε να λαμβάνετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη

Εάν έχετε σοβαρή αντίδραση από τον ήλιο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματα, η περφαιναζίνη (που περιλαμβάνεται σε αυτό το συνδυαστικό φάρμακο) μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Μπορεί να εμφανιστεί όψιμη δυσκινησία (κινητική διαταραχή) και μπορεί να μην εξαφανιστεί μετά τη διακοπή της χρήσης του φαρμάκου. Τα συμπτώματα της όψιμης δυσκινησίας περιλαμβάνουν μυϊκές κινήσεις της γλώσσας ή άλλες ανεξέλεγκτες κινήσεις του στόματος, της γλώσσας, των μάγουλων, της γνάθου ή των χεριών και των ποδιών. Άλλες σοβαρές αλλά σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί επίσης Αυτές περιλαμβάνουν σοβαρή δυσκαμψία των μυών, πυρετό, ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία, γρήγορο καρδιακό ρυθμό, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένη εφίδρωση, απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης και επιληπτικές κρίσεις (κακόηθες νευροληπτικό σύνδρομο). Εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να συζητήσετε την καλή περφαιναζίνη και την αμιτριπτυλίνη, καθώς και τους κινδύνους από τη λήψη της.

υπερφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη

αμιτριπτυλίνη / περφαιναζίνη

Σταματήστε να λαμβάνετε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη και αμέσως να λάβετε βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν συμβεί κάποιο από τα ακόλουθα αποτελέσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Μπορεί να εμφανιστούν μερικές ανεπιθύμητες ενέργειες που συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Αφού σταματήσετε να χρησιμοποιείτε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη, ίσως εξακολουθούν να προκαλούν κάποιες παρενέργειες που χρειάζονται προσοχή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Αφού σταματήσετε να χρησιμοποιείτε περφαιναζίνη και αμιτριπτυλίνη, ίσως εξακολουθούν να προκαλούν κάποιες παρενέργειες που χρειάζονται προσοχή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορία εγκυμοσύνης N Δεν ταξινομείται

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Άγχος Xanax, Lexapro, Cymbalta, αλπραζολάμη, ατενολόλη, λοραζεπάμη, υδροξυζίνη, εσιταλοπράμη

Αναταραχή ολανζαπίνης, λοξαπίνης, αμιτριπτυλίνης / υπερφαιναζίνης, Τριαβίλης, Zyprexa Intramuscular, Etrafon, Adasuve, Duo-Vil

Κατάθλιψη Xanax, τραζοδόνη, σιταλοπράμη, σερτραλίνη, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac