μεταγενέστερη εγκυμοσύνη – επισκόπηση θεμάτων

Τα βρεφικά μωρά παραδίδονται κάπου μεταξύ 37 και 42 εβδομάδων εγκυμοσύνης. (Αυτές οι εβδομάδες υπολογίζονται από την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας εμμήνου περιόδου). Μια εγκυμοσύνη που έχει φθάσει σε 42 ή περισσότερες εβδομάδες ονομάζεται «μεταγενέστερη» ή «μεταγενέστερη» εγκυμοσύνη. Μπορεί επίσης να το ονομάσετε “καθυστέρηση”. Η εγκυμοσύνη που διαρκεί πέρα ​​από την ημερομηνία λήξης είναι αρκετά συνηθισμένη.

Ορισμένες μετεγκριτικές εγκυμοσύνες δεν είναι πραγματικά μεταγενέστερες. Η ημερομηνία λήξης ενδέχεται να μην έχει υπολογιστεί σωστά. (Η ημερομηνία λήξης σας είναι 40 συμπληρωμένες εβδομάδες μετά την τελευταία σας περίοδο.) Εάν έχετε ωορρηξία αργά στον κύκλο σας, η εγκυμοσύνη σας δεν ξεκίνησε ήδη από την ημερομηνία αυτή.)

Μια μέτρηση υπερήχων του εμβρύου σας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου μπορεί να δώσει την ακριβέστερη ημερομηνία λήξης. Αλλά ακόμα και αυτή η ημερομηνία λήξης είναι μια εκτίμηση του πότε μπορεί να παραδώσει.

Τις περισσότερες φορές, ένα μετέπειτα μωρό γεννιέται σε καλή υγεία. Ωστόσο, ένας πολύ μικρός αριθμός μεταγενέστερων κυήσεων συνδέεται με τη θνησιμότητα από θνησιμότητα και το νεογνό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο γιατρός ή η μαία-νοσοκόμος θα σας παρακολουθήσουν προσεκτικά μετά από 40 έως 41 εβδομάδες.

Οποιαδήποτε στιγμή μετά την ημερομηνία λήξης ότι ένα πρόβλημα εμβρύου εμφανίζεται στη δοκιμή, είναι καιρός να παραδώσει. Εάν ο τράχηλος είναι έτοιμος για παράδοση, πολλοί γιατροί επιταχύνουν τη διαδικασία προκαλώντας εργασία. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει στο ιατρείο με ένα απλό σκούπισμα των μεμβρανών. Εάν ο τράχηλος δεν είναι έτοιμος για παράδοση, η παρακολούθηση και η αναμονή είναι μια λογική επιλογή. Αλλά η παροχή φαρμάκου για να μαλακώσει τον τράχηλο και να προκαλέσει εργασία φαίνεται να έχει κάποια πλεονεκτήματα. Μια ανασκόπηση των μελετών έχει δείξει ότι η μαλάκυνση του τραχήλου της μήτρας και η πρόκληση της εργασίας μετά από 41 συμπληρωμένες εβδομάδες μειώνει το ποσοστό των θνησιγενών μωρών και των θανάτων των νεογνών (παρόλα αυτά, οι θάνατοι είναι πολύ σπάνιοι). 1

Πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι-μαιών θέλουν να μειώσουν τους κινδύνους για το μετέπειτα μωρό με την παράδοση από ή πριν από 42 εβδομάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παρακολούθηση και η αναμονή είναι επίσης μια χαρά. Είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζουμε ποια επιλογή είναι καλύτερη κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων μετά την ημερομηνία λήξης

Για λόγους ασφαλείας, οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας σχεδιάζουν να παραδώσουν το μωρό τους σε 42 εβδομάδες, προκαλώντας εργασία εάν είναι απαραίτητο.