μαργαριτάρι στυλό

Θεραπευτική κατηγορία: ανοσολογικός παράγοντας

Χρήσεις για πένθιμο στυλό

Φαρμακολογική κατηγορία: Ιντερφερόνη, Βήτα (κατηγορία)

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ένεσης πεγκιντερφερόνης βήτα-1α στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ένεσης πεγκιντερφερόνης βήτα-1α στον γηριατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Πριν χρησιμοποιήσετε το πένθιμο στυλό

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν πεγκιντερφερόνη βήτα-1α. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Plegridy Pen. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Μια νοσοκόμα ή άλλο εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας θα σας δώσει αυτό το φάρμακο. Μπορεί επίσης να διδαχθείτε πώς να χορηγείτε το φάρμακό σας στο σπίτι. Αυτό το φάρμακο χορηγείται ως βολή κάτω από το δέρμα σας (συνήθως στην κοιλιακή χώρα, στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα ή στους μηρούς).

Εάν ετοιμάζετε τον εαυτό σας την πεγκιντερφερόνη βήτα-1α, χρησιμοποιήστε την όπως ακριβώς έχει καθορίσει ο γιατρός σας. Μην αλλάζετε τη δόση ή το δοσολογικό σας σχήμα χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Η ακριβής ποσότητα του φαρμάκου που χρειάζεστε έχει επεξεργαστεί προσεκτικά. Η χρήση πάρα πολύ θα αυξήσει τον κίνδυνο για ανεπιθύμητες ενέργειες, ενώ η χρήση πολύ μικρών δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή σας.

Θα εμφανιστούν οι περιοχές του σώματος όπου μπορεί να δοθεί αυτός ο πυροβολισμός. Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική περιοχή σώματος κάθε φορά που κάνετε τον εαυτό σας μια βολή. Παρακολουθήστε πού δίνετε κάθε βολή για να βεβαιωθείτε ότι περιστρέφετε τις περιοχές του σώματος.

Μην εγχέετε σε μια περιοχή του σώματος όπου το δέρμα είναι ερεθισμένο, κοκκινισμένο, μελανιασμένο, μολυσμένο ή με κακοήθειες.

Ελέγξτε τη θέση της ένεσης μετά από 2 ώρες για ερυθρότητα, οίδημα και ευαισθησία.

Κάθε συσκευασία του φαρμάκου περιέχει έναν Οδηγό Φαρμάκων και ένα φύλλο που ονομάζεται Οδηγίες Χρήσης. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες και σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χορηγείται βάσει σταθερού χρονοδιαγράμματος. Εάν παραλείψετε μια δόση ή ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το φάρμακό σας, καλέστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για οδηγίες.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Κρατήστε αυτό το φάρμακο στο ψυγείο εάν το φυλάτε στο σπίτι. Μην καταψύχετε. Εάν η ψύξη δεν είναι διαθέσιμη, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 30 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα και το άμεσο φως. Μπορείτε να αφήσετε τα προγεμισμένα στυλό και τις προγεμισμένες σύριγγες να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν την ένεση. Μην θερμαίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ζεστό νερό.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι το φάρμακο αυτό λειτουργεί σωστά. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η σωστή χρήση της πεγκιντερφερόνης βήτα-1α

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας αν έχετε πόνο ή ευαισθησία στο άνω στομάχι, ανοιχτό κόπρανα, σκοτεινά ούρα, απώλεια όρεξης, ναυτία, έμετο ή κίτρινα μάτια ή δέρμα. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρού ηπατικού προβλήματος.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει την ανησυχία, την ευερεθιστότητα ή την εμφάνιση άλλων μη φυσιολογικών συμπεριφορών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια άτομα να έχουν αυτοκτονικές σκέψεις και τάσεις ή να καταστούν πιο καταθλιπτικές. Εάν εσείς ή ο φροντιστής σας παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης αναφυλαξίας. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου ή του στόματος σας ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πόνο ή οίδημα στο σημείο της ένεσης. Μερικοί ασθενείς έχουν αναπτύξει μόνιμη κατάθλιψη (νέκρωση) κάτω από το δέρμα στο σημείο της ένεσης. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε υποθλιπτική ή χαραγμένη επιδερμίδα, αποχρωματισμό μπλε-πράσινου έως μαύρου δέρματος ή πόνο, ερυθρότητα ή απολέπιση του δέρματος.

Αυτό το φάρμακο συνήθως προκαλεί γριπώδη αντίδραση, με πόνο στους μυς, ρίγη, πυρετό, πονοκεφάλους, πόνο στις αρθρώσεις και ναυτία. Η χρήση της βολής σας κατά την κατάκλιση μπορεί να σας επιτρέψει να κοιμηθείτε μέσα από τα συμπτώματα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να πάρετε ένα φάρμακο για να βοηθήσετε στον έλεγχο του πόνου ή του πυρετού (π.χ. ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη). Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με τον τρόπο πρόληψης ή αντιμετώπισης αυτών των συμπτωμάτων.

Εάν κερδίζετε γρήγορα βάρος, έχετε δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή δυσφορία, υπερβολική κόπωση ή αδυναμία, ακανόνιστη αναπνοή, ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή υπερβολικό πρήξιμο των χεριών, του καρπού, των αστραγάλων ή των ποδιών, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων ή το σώμα σας να κρατά πάρα πολύ νερό.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα να πάρετε μια λοίμωξη. Μπορεί επίσης να μειώσει τον αριθμό των αιμοπεταλίων στο αίμα. Τα αιμοπετάλια είναι απαραίτητα για τη σωστή πήξη του αίματος. Εάν συμβεί αυτό, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε, ειδικά όταν ο αριθμός αίματός σας είναι χαμηλός, για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης ή αιμορραγίας

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε το πένθιμο στυλό

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Plegridy Pen παρενέργειες

Plegridy (πεγκιντερφερόνη βήτα-1α)

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Η πολλαπλή σκλήρυνση Copaxone, Tecfidera, Avsex, Aubagio, Gilenya, Ampyra, Tysabri, Betaseron, Rebif, ιντερφερόνη βήτα-1α, φουμαρικό διμεθύλιο, μιτοξαντρόνη, Glatopa, glatiramer, natalizumab, fingolimod, teriflunomide, dalfampridine, Extavia, Novantrone, Rebif Rebidose, Avonex Στυλό, πρεδνιζόνη

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης Plegridy για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.