διάγνωση της πρόπτωσης του πυελικού οργάνου

Όταν οι μύες και οι σύνδεσμοι που υποστηρίζουν τα πυελικά όργανα μιας γυναίκας εξασθενίσουν, τα πυελικά όργανα μπορούν να γλιστρήσουν από τη θέση τους και να δημιουργήσουν μια διόγκωση στον κόλπο (πρόπτωση). Οι γυναίκες συνήθως αναπτύσσουν πρόπτωση πυελικού οργάνου χρόνια μετά τον τοκετό, μετά από υστερεκτομή ή μετά την εμμηνόπαυση. Αυτή η διόγκωση μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε συμπτώματα, επισκεφθείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

στο Ρότσεστερ, Μινεσότα, κατέχει την πρώτη θέση στην Γυναικολογία στις κατατάξεις των καλύτερων νοσοκομείων στις ΗΠΑ News & World Report. στο Scottsdale, Ariz., κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων νοσοκομείων για γυναικολογία από την U.S. News & World Report. στο Τζάκσονβιλ, Φλόριντα, κατατάσσεται σε υψηλές επιδόσεις για γυναικολογία από τις ΗΠΑ News & World Report.

Η διάγνωση της πρόπτωσης του πυελικού οργάνου ξεκινά με το ιστορικό σας και μια φυσική εξέταση των πυελικών οργάνων σας για να βοηθήσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να καθορίσει τον τύπο της πρόπτωσης.

Πέρα από αυτή την επίσκεψη στο γραφείο, ενδέχεται να χρειαστούν μερικές επιπλέον δοκιμές σε ορισμένες περιπτώσεις. Ζητήστε από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης γιατί κάθε δοκιμή γίνεται για να κατανοήσετε τις διαφορετικές αποφάσεις που εσείς και ο πάροχός σας μπορεί να κάνει σχετικά με τις επιλογές διαχείρισης.

Οι δοκιμές για την πρόπτωση του πυελικού οργάνου μπορεί να περιλαμβάνουν

Η θεραπεία σας θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας. Εάν η πρόπτωση σας δεν σας ενοχλεί, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει τη θεραπεία της πρόπτωσής σας χωρίς χειρουργική επέμβαση. Εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν και επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής σας, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Η αδυναμία του πυελικού εδάφους συχνά επηρεάζει περισσότερες από μία περιοχές. Για παράδειγμα, εάν εμφανίσετε συμπτώματα ενός τύπου πρόπτωσης, είναι πιθανότερο να αναπτύξετε άλλους τύπους. οι ειδικοί του πυελικού εδάφους προσπαθούν να διορθώσουν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την πρόπτωση ταυτόχρονα.

Φάρμακα

Φυσική θεραπεία

Πολλές γυναίκες με πρόπτωση βρίσκονται επίσης στην εμμηνόπαυση. Η εμμηνόπαυση έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα του κόλπου. Εάν η κολπική ξηρότητα είναι πρόβλημα για εσάς, ίσως θελήσετε να συζητήσετε τη θεραπεία με οιστρογόνα με τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης.

Ορισμένες γυναίκες μπορεί να υποβληθούν σε θεραπεία με οιστρογόνα πριν από μια χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οιστρογόνα, γι ‘αυτό συζητήστε τους κινδύνους και τα οφέλη με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

Πεσσάρια

Μπορεί να συνιστάται φυσική θεραπεία, με ασκήσεις πυελικού εδάφους που χρησιμοποιούν βιοανάδραση για την ενίσχυση συγκεκριμένων μυών του πυελικού εδάφους. Η βιοανάδραση περιλαμβάνει τη χρήση συσκευών παρακολούθησης με αισθητήρες που τοποθετούνται στον κόλπο, στο ορθό ή στο δέρμα σας.

Χειρουργική επέμβαση

Καθώς εκτελείτε μια άσκηση, μια οθόνη υπολογιστή δείχνει εάν χρησιμοποιείτε τους σωστούς μυς και τη δύναμη κάθε συμπίεσης (συστολή) για να μάθετε πώς να κάνετε τις ασκήσεις σωστά. Η μακροχρόνια ενίσχυση αυτών των μυών είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη μείωση των συμπτωμάτων σας. Η Biofeedback σάς διδάσκει πώς να χρησιμοποιήσετε τους δικούς σας μυς για να τους κρατήσετε ισχυρούς.

Δημοσιεύσεις

Ορισμένες γυναίκες προτιμούν μια μη χειρουργική επιλογή για τα προπλανά όργανα. Οι πεσσοί είναι συσκευές σιλικόνης που διατίθενται σε ποικίλα σχήματα και μεγέθη. Τοποθετούνται κολπικά για να συγκρατούν τα πυελικά όργανα στη θέση τους.

Οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν κολπικές προσεγγίσεις ή άλλες ελάχιστα επεμβατικές (λαπαροσκοπικές) χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης με ρομπότ, για τη θεραπεία ορισμένων τύπων πρόπτωσης πυελικού οργάνου. Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση επιτρέπει στον χειρουργό σας να κάνει μικρότερες τομές και μπορεί να συντομεύσει τη διαμονή σας στο νοσοκομείο.

Συζητήστε με το χειρουργό σας γιατί μια διαδικασία μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς από την άλλη, ποια θα είναι η χειρουργική προσέγγιση και ποια υλικά θα χρησιμοποιηθούν. Ρωτήστε επίσης τον χειρουργό σας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της προγραμματισμένης διαδικασίας.

Ανάλογα με τη θέση της πρόπτωσής σας, υπάρχουν διαφορετικές χειρουργικές στρατηγικές για διάφορους τύπους πρόπτωσης

Προγενέστερη πρόπτωση. Μια πρόσθια πρόπτωση συχνά περιλαμβάνει την ουροδόχο κύστη και ονομάζεται κυστοκήλη. Ο χειρουργός σας σπρώχνει την ουροδόχο κύστη σας και ασφαλίζει τον συνδετικό ιστό μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του κόλπου για να διατηρήσει την κύστη στην σωστή θέση.

Ο χειρουργός επίσης απομακρύνει τον υπερβολικό ιστό. Εάν έχετε ακράτεια ούρων, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει εναιώρημα στο λαιμό της ουροδόχου κύστης ή σφεντόνα για να στηρίξει την ουρήθρα σας.

Προληπτική κολπική κοιλότητα. Στις γυναίκες που είχαν μια υστερεκτομή, η πρόπτωση είναι στην κορυφή ή μια κορυφαία πρόπτωση. Επίσης γνωστή ως πρόπτωση της κολπικής κοιλότητας, αυτός ο τύπος πρόπτωσης μπορεί να περιλαμβάνει την ουροδόχο κύστη, το ορθό και, συνήθως, το λεπτό έντερο, όπου η διόγκωση ονομάζεται εντεροκήλη. Ο χειρουργός σας μπορεί να εκτελέσει διορθωτική χειρουργική επέμβαση μέσω του κόλπου ή της κοιλιάς.

Σε μια κολπική προσέγγιση, ο χειρουργός σας θα χρησιμοποιήσει τους συνδέσμους που υποστηρίζουν τη μήτρα για να διορθώσει το πρόβλημα. Σε μια κοιλιακή προσέγγιση – η οποία μπορεί να γίνει με λαπαροσκοπική, ρομποτική ή ανοιχτή διαδικασία – ο χειρουργός σας συνδέει τον κόλπο με τον ουροδόχο κύστη και μικρά τμήματα συνθετικών ματιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των κολπικών ιστών. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος χειρουργικής επέμβασης ονομάζεται ινοσυνθετική στερέωση.

Μπορούν επίσης να συνιστώνται και άλλα αιωρήματα του κολπικού θηκαυρού. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση των υλικών ματιών εάν έχετε ανησυχίες.

Θυμηθείτε ότι η χειρουργική επέμβαση στην πρόπτωση μόνο επισκευάζει την διογκούμενη ιστό. Εάν η διόγκωση δεν σας ενοχλεί, δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Η επαναλαμβανόμενη πρόπτωση είναι κοινή, καθώς η χειρουργική επέμβαση δεν επιδιορθώνει τους υποκείμενους εξασθενημένους ιστούς.

Η πρόπτωση είναι το αποτέλεσμα των εξασθενημένων ιστών του πυελικού εδάφους που δημιουργούν μια διόγκωση, όπως μια κήλη. Οτιδήποτε κάνετε για να σταματήσετε την αποδυνάμωση αυτών των ιστών προστατεύει από την επιδείνωση της διόγκωσής σας ή από την επιστροφή μετά από μια χειρουργική επισκευή,

συνεργάζεται με εκατοντάδες ασφαλιστικές εταιρείες και είναι ένας πάροχος δικτύου για εκατομμύρια ανθρώπους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται παραπομπή γιατρού. Ορισμένοι ασφαλιστές απαιτούν παραπομπές ή ενδέχεται να έχουν πρόσθετες απαιτήσεις για ορισμένες ιατρικές υπηρεσίες. Όλα τα ραντεβού έχουν προτεραιότητα βάσει ιατρικών αναγκών.

Στην πανεπιστημιούπολη στην Αριζόνα, οι γιατροί που εκπαιδεύονται στη γυναικολογία, την ουρολογία και την ουρογυναικολογία διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν τις γυναίκες που έχουν πρόπτωση πυελικού οργάνου.

Για ραντεβού ή περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το Κεντρικό Γραφείο Διορισμών στο 800-446-2279 (χωρίς χρέωση) από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Mountain Standard Time, από Δευτέρα έως Παρασκευή ή συμπληρώστε μια ηλεκτρονική φόρμα αίτησης ραντεβού.

Στην πανεπιστημιούπολη στη Φλόριντα, οι γιατροί που εκπαιδεύονται στη γυναικολογία, την ουρολογία και την ουρογυναικολογία παρέχουν αξιολόγηση και θεραπεία για γυναίκες που έχουν πυλαία οργάνων.

Για ραντεβού ή περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το Κεντρικό Γραφείο Διορισμών στο τηλέφωνο 904-953-0853 από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Ανατολική ώρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή ή συμπληρώστε μια ηλεκτρονική φόρμα αίτησης ραντεβού.

Στην πανεπιστημιούπολη της Μινεσότα, οι γιατροί που εκπαιδεύονται στη γυναικολογία, στην ουρολογία και στη γυναικολογική χειρουργική, διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν γυναίκες που έχουν πρόπτωση πυελικού οργάνου.

Για ραντεβού ή περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το Κεντρικό Γραφείο Διορισμών στις 507-538-3270 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Κεντρική ώρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή ή συμπληρώστε μια φόρμα αιτήματος ηλεκτρονικού ραντεβού.

Δείτε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες ασθενών στις τρεις τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς και της διαμονής.

Οι γιατροί συμβάλλουν στην κατανόηση και την αντιμετώπιση της πρόπτωσης του πυελικού οργάνου μέσω της έρευνας και της κλινικής πρακτικής. Οι ερευνητές επικεντρώνονται στη βελτίωση των διαγνωστικών διαδικασιών και θεραπειών που χρησιμοποιούνται για όλους τους τύπους κακώσεων του πυελικού οργάνου.

Δείτε μια λίστα δημοσιεύσεων από τους γιατρούς σχετικά με την πρόπτωση του πυελικού οργάνου στο PubMed, μια υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ιατρικής.

επισκεφθείτε το γιατρό σας