χείλη στο στόμα

Ασθένεια του χεριού-ποδιού. Αυτή η κοινή και καλοήθης ιογενής ασθένεια της παιδικής ηλικίας προκαλείται συνήθως από το στέλεχος A16 του ιού coxsackie, αν και έχουν εμπλακεί και άλλα στελέχη του ίδιου ιού. Συχνά συμβαίνει στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Το πρόδρομο αποτελείται από χαμηλό πυρετό και αίσθημα κακουχίας. Λίγο αργότερα, εμφανίζονται φλεβοκομβικές αλλοιώσεις στη μαλακή υπερώα, στη γλώσσα, στο στοματικό βλεννογόνο και στο uvula. Τα χείλη συνήθως εξοικονομούνται. Περιστασιακά, αυτές οι αλλοιώσεις μπορεί να είναι επώδυνες και να προκαλέσουν κάποια δυσκολία στην κατανάλωση φαγητού και ποτού. Οι δερματικές βλάβες στις παλάμες και τα πέλματα αναπτύσσονται 1 ή 2 ημέρες μετά την εμφάνιση των στοματικών αλλοιώσεων. Αποτελούνται από ασυμπτωματικά στρογγυλά ή ωοειδή κυστίδια που εξελίσσονται σε επιφανειακές διαβρώσεις. Οι άκρες των παλάμες και οι σόλες είναι μια ευνοημένη θέση.

Atlas χρώματος του παιδιατρικού δερματολόγου. Ο Samuel Weinberg, ο Neil S. Prose, ο Leonard Krista. Copyright 2008, 1998, 1990, 1975, από την McGraw-Hill Companies, Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Άρθρο: Ασθένεια χειρός-αφθώδους πυρετού – Επισκόπηση θεμάτων

: Σημάδια: Λιμάνι κρασιού λεκέ για το αιμαγγείωμα? : Συμβουλές για την υγεία του δέρματος του μωρού : Κοινά προβλήματα της παιδικής ηλικίας: Από τα εξανθήματα έως τον δακρυγόνα

 Συλλογή εικόνων

ΠΗΓΗ; Atlas χρώματος του παιδιατρικού δερματολόγου. Ο Samuel Weinberg, ο Neil S. Prose, ο Leonard Krista. Copyright 2008, 1998, 1990, 1975, από την McGraw-Hill Companies, Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μεγιστοποιήστε τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας για να φανεί νεότερος τώρα.

Κοιτάξτε καλά σε κάθε φωτογραφία. Πώς να φροντίσετε για ξηρό, κόκκινο σκι? Εκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση της ρυτίδωσης. Απαλείψτε τις τσάντες κάτω από τα μάτια σας