πρόωρα συμπτώματα εκσπερμάτωσης

Πότε για να δείτε έναν γιατρό

Το κύριο σύμπτωμα της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι η αδυναμία καθυστέρησης της εκσπερμάτωσης για περισσότερο από ένα λεπτό μετά τη διείσδυση. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε όλες τις σεξουαλικές καταστάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να ταξινομηθεί ως δια βίου (πρωτοβάθμια) ή επίκτητη (δευτερογενής). Η διαρκή πρόωρη εκσπερμάτωση διαρκεί όλο ή σχεδόν όλη την ώρα, αρχίζοντας από τις πρώτες σεξουαλικές σας συνεννοήσεις. Η αποκτηθείσα πρόωρη εκσπερμάτιση έχει τα ίδια συμπτώματα αλλά αναπτύσσεται αφού έχετε κάνει προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες χωρίς προβλήματα εκσπερμάτωσης.

Πολλοί άνδρες αισθάνονται ότι έχουν συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτωσης, αλλά τα συμπτώματα δεν πληρούν τα διαγνωστικά κριτήρια για πρόωρη εκσπερμάτωση. Αντ ‘αυτού, αυτά μπορεί να έχουν φυσική μεταβλητή πρόωρη εκσπερμάτωση, η οποία χαρακτηρίζεται από περιόδους ταχείας εκσπερμάτωσης καθώς και από περιόδους κανονικής εκσπερμάτωσης.

Συζητήστε με το γιατρό σας εάν εκσπερματίζετε νωρίτερα από ό, τι επιθυμείτε κατά τη διάρκεια των περισσότερων σεξουαλικών επαφών. Είναι κοινό για τους άνδρες να νιώθουν ντροπή για να συζητήσουν θέματα ανησυχίας σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, αλλά μην αφήνετε να μην μιλήσετε στον γιατρό σας. Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ένα κοινό και θεραπευτικό πρόβλημα.

Για μερικούς άνδρες, μια συζήτηση με τον γιατρό τους μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τις ανησυχίες για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι καθησυχαστικό να ακούτε ότι η περιστασιακή πρόωρη εκσπερμάτωση είναι φυσιολογική και ότι ο μέσος χρόνος από την αρχή της επαφής στην εκσπερμάτιση είναι περίπου πέντε λεπτά.