επιλεκτικοί τρώγοντες: προγραμματισμός θρεπτικών γευμάτων – επισκόπηση θεμάτων

Τα νήπια είναι γνωστοί επιλεκτικοί τρώγοντες. Μπορούν να τρώνε μόνο μερικά τρόφιμα και να τα απορρίπτουν απότομα. Τα μικρά παιδιά έχουν επίσης ταχέως μεταβαλλόμενες ορέξεις. Αν και τα νήπια αναπτύσσονται σταθερά καθ ‘όλη τη διάρκεια του δεύτερου έτους, οι ρυθμοί ανάπτυξης τους είναι λιγότερο δραματικοί από ό, τι κατά το πρώτο έτος, το οποίο συχνά αντικατοπτρίζεται στο πόσο καταναλώνουν. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να τρώνε δυνατά μια μέρα και πολύ λίγο την επόμενη, αλλά τρώνε συνήθως το σωστό ποσό για να καλύψουν τις θερμιδικές τους ανάγκες.

Αυτή η ημέρα των ευχαριστιών έχει ιδιαίτερη σημασία για τον βραβευμένο βραβείο Έμμι, παραγωγό και συγγραφέα Marlo Thomas. Είναι η 50η επέτειος της συλλογής κεφαλαίων της οικογένειάς της για το νοσοκομείο έρευνας παιδιών St. Jude, το οποίο βρίσκεται στο Memphis, Tenn. Ο Άγιος Ιούδας ξεκίνησε ως το όνειρο του πατέρα του Μάρλο, του αείμνηστου αστεριού Ντάνι Θωμά, το 1957 και από τότε συνεχίζει να είναι δυνατός. Από το θάνατό του το 1991, η Marlo, μαζί με την αδελφή της Terre και τον αδερφό της, Tony, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης του κέντρου. Εστίαση…

Υπάρχουν δύο βασικοί “κανόνες” για τη διατροφή του παιδιού σας

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει

Μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή μάχης με το γεύμα, σχεδιάζοντας μπροστά και έχοντας επίγνωση των κοινών θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με στρατηγικές που βοηθούν το παιδί σας να τρώει καλά, Υγιεινή διατροφή για παιδιά.

Εσείς αποφασίζετε τι, πότε και πού να τροφοδοτείτε το παιδί σας. Το παιδί σας αποφασίζει πώς και εάν θα φάει.

Βρείτε τουλάχιστον ένα φαγητό από κάθε ομάδα τροφίμων που σας αρέσει το παιδί σας και βεβαιωθείτε ότι είναι άμεσα διαθέσιμος. Τα παιδιά τείνουν να δέχονται σταδιακά νέα τρόφιμα και ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε ένα φαγητό πολλές φορές πριν το δοκιμάσει το παιδί σας. Μοντέλο καλή διατροφή για τα παιδιά σας. Μην διατηρείτε τακτικά λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα (για παράδειγμα, εκείνα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους ή ζάχαρης) στο σπίτι. Αν τρώτε αυτά τα τρόφιμα αλλά προσπαθείτε να τα παρακρατήσετε από το μικρό παιδί σας, το παιδί θα μάθει ότι αυτά τα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα επιθυμητά. Το παιδί μπορεί να γλιστρήσει αυτά τα τρόφιμα, να ικετεύσει γι ‘αυτά ή απλώς να τα δει ωραία; Περιορίστε την ποσότητα του χυμού φρούτων που δίνετε στο παιδί σας. Ο χυμός δεν έχει την πολύτιμη ίνα που έχουν ολόκληρα τα φρούτα. Εκτός αν η ετικέτα λέει ότι το ποτό έχει μόνο 100% χυμό, προσέξτε ότι πολλά ποτά φρούτων είναι απλώς νερό, λίγη γεύση χυμού και πολύ ζάχαρη. Εάν πρέπει να δώσετε χυμό, το νερό κάτω. Η Ακαδημία Παιδιατρικής συμβουλεύει όχι περισσότερο από 4 fl oz (120 mL) έως 6 fl oz (180 mL) 100% χυμό φρούτων την ημέρα για παιδιά ηλικίας 1 έως 6 ετών. 1

Παρέχετε μια ποικιλία από θρεπτικά τρόφιμα για παιδιά, σε εύλογα χρονικά γεύματα και στο τραπέζι δείπνου. Επιτρέψτε στο παιδί σας να επιλέξει ποια τρόφιμα να τρώτε από αυτά που έχετε παράσχει. Αφήστε το παιδί σας να αποφασίσει πότε τελειώνει το φαγητό. Αποφύγετε αυτές τις αποφάσεις. Μην χρησιμοποιείτε τα τρόφιμα ως ανταμοιβή. Θεωρήστε τα οικογενειακά γεύματα να είναι ευχάριστα κοινωνικά γεγονότα που φέρνουν την οικογένεια μαζί, όχι λειτουργικά γεγονότα στα οποία το παιδί αισθάνεται υποχρεωμένο να φάει. Αφήστε την πείνα, όχι κανόνες, παρακλήσεις ή διαπραγμάτευση, να καθορίσετε τι και πόσο τρώει το παιδί σας (μέσα στα όρια του τι διαθέτετε).