διαταραχή κυκλοφορικού περιοδικού άκρου

Στα περισσότερα άτομα με PLMD, ο κακός ύπνος και η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Πολλοί άνθρωποι δεν συνδέουν το πρόβλημα του ύπνου με τις κινήσεις των ποδιών. Η διαταραχή ύπνου έχει πολλές, πολλές και διαφορετικές αιτίες. Ανάλογα με τον τρόπο που περιγράφετε τα συμπτώματά σας, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας υποβάλει πολλές πολύ λεπτομερείς ερωτήσεις. Αυτές οι ερωτήσεις αφορούν τα ιατρικά σας προβλήματα τώρα και στο παρελθόν, οικογενειακά ιατρικά προβλήματα, φάρμακα που παίρνετε, εργασία και ταξιδιωτικό ιστορικό, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας. Μια λεπτομερής φυσική εξέταση θα αναζητήσει σημάδια μιας υποκείμενης αιτίας για το πρόβλημα του ύπνου σας.

Αν έχετε σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ή RLS, γνωρίζετε ότι το τράβηγμα ή το τράβηγμα στα πόδια σας. Ίσως αισθανθείτε μια εξωφρενική ώθηση να τα μετακινήσετε, ειδικά τη νύχτα. Αυτό μπορεί να κάνει πραγματικά δύσκολο να κοιμηθείς. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το RLS, αλλά υπάρχουν μερικά μη-ναρκωτικά βήματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε από τα συμπτώματά σας. Εδώ είναι μερικά? Καλή ρουτίνα ύπνου. Το ρίψιμο του ύπνου μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του RLS. Προσπαθήστε να κοιμάστε την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να σηκωθείτε την ίδια στιγμή …

Δεν υπάρχει εργαστηριακή δοκιμή ή μελέτη απεικόνισης που μπορεί να αποδείξει ότι έχετε PLMD. Ωστόσο, ορισμένες δοκιμές μπορούν να εντοπίσουν υποκείμενες ιατρικές αιτίες όπως αναιμία, άλλες ανεπάρκειες και μεταβολικές διαταραχές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν PLMD.

Μπορεί να έχετε τραβήξει αίμα για να ελέγξετε τον αριθμό των αιμοσφαιρίων σας και την αιμοσφαιρίνη, βασικές λειτουργίες οργάνων, χημεία και επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για ορισμένες λοιμώξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δευτερογενή PLMD.

Η πολυσωματογραφία (δοκιμή εργαστηρίου ύπνου) είναι ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε PLMD. Καθώς κοιμάστε στο εργαστήριο, οι κινήσεις των ποδιών σας μπορούν να τεκμηριωθούν.

Σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης σας, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας παραπέμψει σε νευρολόγο (ειδικό για διαταραχές του νευρικού συστήματος). Αυτός ο ειδικός μπορεί να βοηθήσει να αποκλείσει άλλα νευρολογικά προβλήματα και να επιβεβαιώσει τη διάγνωση του PLMD.

 από

ΠΗΓΗ

Διαγνωστική περίοδος Διαταραχή κίνησης άκρων από