βασικοκυτταρικό καρκίνωμα

Κορυφαία και κάτω αριστερά από το “Atlas Colour Fitzpatrick’s & Synopsis of Clinical Dermatology”, Klaus Wolff, Richard Allen Johnson, Dick Suurmon, Copyright 2005, 2001, 1997, 1993, by The McGraw-Hill Companies. Media LLC Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται Αρχή σελίδας Αρχή σελίδας Πνευματικά δικαιώματα © AFIS / Phototake – All rights reserved.

Το καρκίνωμα των βασικών κυττάρων είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90 τοις εκατό του συνόλου του καρκίνου του δέρματος στις Η.Π.Α. Οι καρκίνοι αυτοί σχεδόν ποτέ δεν εξαπλώθηκαν (μετασταθούν) σε άλλα μέρη του σώματος. Μπορούν, ωστόσο, να προκαλέσουν βλάβη αναπτύσσοντας και εισβάλλοντας τους γύρω ιστούς.

Η ανοιχτόχρωμη έκθεση του δέρματος και του ήλιου είναι και οι δύο σημαντικοί παράγοντες στην ανάπτυξη καρκινωμάτων βασικών κυττάρων. Περίπου το 20% αυτών των καρκίνων του δέρματος εμφανίζονται σε περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο, όπως το στήθος, η πλάτη, τα χέρια, τα πόδια και το τριχωτό της κεφαλής. Το πρόσωπο, ωστόσο, παραμένει η πιο συνηθισμένη θέση για τις αλλοιώσεις των βασικών κυττάρων. Η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, είτε από ασθένεια είτε από φαρμακευτική αγωγή, μπορεί επίσης να προάγει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινώματος βασικών κυττάρων. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το καρκίνωμα των βασικών κυττάρων.

: Προκαρκινικές αλλοιώσεις του δέρματος και καρκίνος του δέρματος Εικόνα Slidesho; : Εικόνες ζημιών από τον ήλιο: ηλιακό έγκαυμα, μελάνωμα, καρκίνωμα και άλλα

Άρθρο: Καρκίνωμα βασικών κυττάρων. Άρθρο: Καλλυντικές διαδικασίες: Έκθεση στον ήλιο και καρκίνο του δέρματος

Βίντεο: Θεραπεία καρκίνου του δέρματος χωρίς χειρουργική επέμβαση

Πηγές

Κορυφαία και κάτω αριστερά από το “Atlas Colour Fitzpatrick’s & Synopsis o Clinical Dermatology”, Klaus Wolff, Richard Allen Johnson, Dick Suurmon, Copyright 2005, 2001, 1997, 1993 από τις εταιρείες The McGraw-Hill. Εντάξει; κατοχυρωμένα. Επάνω δεξιά: Â2007 Interactive Medical Media LLC. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Κάτω αριστερά: Πνευματικά δικαιώματα ÂISM / Phototake – διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.

Κείμενο: “Καρκίνωμα βασικού κυττάρου”,

Μεγιστοποιήστε τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας για να φανεί νεότερος τώρα.

Κοιτάξτε καλά σε κάθε φωτογραφία. Πώς να φροντίσετε για ξηρό, κόκκινο σκι? Εκπληκτικοί τρόποι για τη μείωση της ρυτίδωσης. Απαλείψτε τις τσάντες κάτω από τα μάτια σας