Υποστήριξη μετά την υιοθέτηση και υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθεσίας, είναι σημαντικό να μάθετε ποιο πακέτο υποστήριξης θα έρθει με το παιδί σας για να σας βοηθήσει με τις ειδικές ή πρόσθετες ανάγκες που μπορεί να έχει.

Ορισμένες ανάγκες μπορεί να μην γίνουν εμφανείς μέχρι αργότερα, ίσως κατά την εφηβεία, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού να πάτε εάν χρειάζεστε υποστήριξη ανά πάσα στιγμή.

Οι υιοθετικές οικογένειες έχουν το νόμιμο δικαίωμα, όπως και όταν το ζητούν, σε νόμιμη εκτίμηση των αναγκών υποστήριξης από την τοπική αρχή που είναι υπεύθυνη για τη στήριξη μετά την υιοθεσία. Η αξιολόγηση καλύπτει ένα φάσμα αναγκών, από την ψυχική υγεία και την ανάγκη για θεραπευτικές υπηρεσίες σε πρόσθετη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της παιδικής εκπαίδευσης.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται όλες οι οικογένειες, ανάλογα με την περίπτωσή τους.

Οικονομική βοήθεια για υιοθετούντες

Μάθετε περισσότερα για το

Προσωρινή αμοιβή και άδεια για υιοθεσία · Επίδομα υιοθεσίας · Επίδομα παιδικής μέριμνας και έκπτωσης φόρου · Επίδομα διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρίες · Επίδομα φροντιστή · Ταμείο υποστήριξης υιοθεσίας · Υπηρεσίες παιδικής και εφηβικής ψυχικής υγείας (CAMHS) · Όλα είναι για μένα (IAAM) Άλλες πηγές υποστήριξης μετά τη λήψη

Τα δικαιώματα αμοιβής και αδείας υιοθεσίας για υιοθετούντες γονείς είναι παρόμοια με τα δικαιώματα αμοιβής και άδειας που διατίθενται στους γονείς γεννήσεως. Αυτό σημαίνει ότι εάν αφαιρέσετε την εργασία σας για να υιοθετήσετε ένα παιδί, είναι πιθανό να δικαιούστε άδεια για νόμιμη υιοθεσία για έως και 52 εβδομάδες. Η άδεια μπορεί να ξεκινήσει από την ημερομηνία που το παιδί αρχίζει να ζει μαζί σας ή έως και 14 ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοποθέτησης.

Η αμοιβή υιοθεσίας ισούται με το 90% του μισθού σας για τις πρώτες έξι εβδομάδες αμοιβής. Οι υπόλοιπες 33 εβδομάδες καταβάλλονται σε £ 139,58 την εβδομάδα ή το 90% των ακαθάριστων μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών σας (όποιο είναι χαμηλότερο).

Αν είστε σε ένα ζευγάρι και εργάζεστε και οι δύο, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τη γονική άδεια και να πληρώσετε. Μπορείτε να μοιραστείτε μέχρι και 50 εβδομάδες αδείας και έως 37 εβδομάδες αμοιβής όταν ο υιοθετών παίρνει λιγότερα από τα πλήρη δικαιώματά τους για άδεια υιοθεσίας και αμοιβή. Η άδεια και η αμοιβή πρέπει να ληφθούν εντός 52 εβδομάδων από την τοποθέτηση του παιδιού στην οικογένειά σας ή την υιοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Νόμος για την υιοθέτηση του νόμου και την άδεια: εργοδότης.

Άλλες πηγές χρηματοδότησης για τους υιοθετούντες περιλαμβάνουν

Υποστήριξη υιοθεσίας από την τοπική σας αρχή

Η τακτική οικονομική υποστήριξη μπορεί να καταβάλλεται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση σε επιλέξιμους υιοθετούμενους γονείς πριν και μετά την παραλαβή της εντολής υιοθεσίας, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Υπηρεσιών Υποστήριξης Υποχρεώσεων (Τοπικές Αρχές) του 2005.

Αυτό έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τις υιοθεσίες παιδιών που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να υιοθετηθούν εξαιτίας των πρόσθετων εξόδων που σχετίζονται με τη φροντίδα τους. Το ποσό που καταβάλλεται καθορίζεται και καταβάλλεται από την τοπική αρχή που φροντίζει το παιδί πριν από την υιοθεσία (αρχή που το θέτει σε εφαρμογή) και έχει υποβληθεί σε δοκιμασία κατάστασης. Μπορούν να καταβληθούν κατ ‘αποκοπήν ποσά ή εν τω μεταξύ πληρωμές σε οποιαδήποτε φάση και η πληρωμή γίνεται από την αρμόδια αρχή.

Οι νέοι υιοθετημένοι γονείς ενδέχεται να είναι επιλέξιμοι για επιχορήγηση για τη διευκόλυνση της πληρωμής μεγάλων αντικειμένων, όπως κρεβάτι για την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας ή καθίσματα αυτοκινήτων. Η επιχορήγηση διακανονισμού είναι διακριτική και μπορείτε να ζητήσετε από τον κοινωνικό λειτουργό σας να υποβάλει σχετική αίτηση.

Μάθετε για την οικονομική βοήθεια που διατίθεται για όλους τους γονείς στο GOV.UK.

Το επίδομα διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες (Child Living Allowance, DLA) για παιδιά είναι ένα πλεονέκτημα αφορολόγητο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο περπάτημα ή χρειάζονται επιπλέον φροντίδα. Το παιδί σας μπορεί να είναι επιλέξιμο αν χρειάζονται σημαντικά περισσότερη εποπτεία και υποστήριξη από ό, τι θα περίμενε κανείς. Το όφελος αυτό δεν ελέγχεται από τα μέσα.

Εκπαίδευση και υιοθετημένα παιδιά

Το Επίδομα Φροντιστή μπορεί να καταβάλλεται στους υιοθετούμενους γονείς επιπλέον του DLA, εφόσον ο ένας γονέας δεν εργάζεται με πλήρες ωράριο ή κερδίζει πάνω από £ 50 την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ρυθμίσεις παιδικής μέριμνας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ειδικές ανάγκες του παιδιού, πράγμα που σημαίνει ότι ένας γονέας δεν είναι σε θέση να αναλάβει δουλειά.

Το Ταμείο Υποστήριξης υιοθεσίας έχει συσταθεί από την κυβέρνηση για να πληρώσει για θεραπευτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της θεραπευτικής εκπαίδευσης γονέων και εντατικών οικογενειακών παρεμβάσεων. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Ταμείο, θα πρέπει να ζητήσετε από την τοπική σας αρχή να αξιολογήσει τις ανάγκες υποστήριξης υιοθεσίας. Εάν η αξιολόγηση δείχνει ότι οι θεραπευτικές υπηρεσίες θα ήταν επωφελείς, η τοπική σας αρχή μπορεί να υποβάλει αίτηση στο Ταμείο. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα “Ταμείο υποστήριξης υιοθεσίας” στην πρώτη έκδοση.

Για τα τρία πρώτα χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης υιοθεσίας, η τοπική αρχή που είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση του υιοθετημένου παιδιού σας σε εσάς είναι υπεύθυνη για τη νομική εκτίμηση. Μετά από αυτό, η ευθύνη βαρύνει την τοπική αρχή στην οποία ζει η υιοθετική οικογένεια.

Ωστόσο, μολονότι η τοπική αρχή είναι υποχρεωμένη από το νόμο να προβεί στην αξιολόγηση, δεν είναι επί του παρόντος υποχρεωμένη από το νόμο να παράσχει την υποστήριξη που μπορεί να αποκαλύψει μια αξιολόγηση που χρειάζονται. Αντ ‘αυτού, η παροχή υπηρεσιών στήριξης μετά την υιοθεσία σε οικογένειες βρίσκεται επί του παρόντος στη διακριτική ευχέρεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπορείτε να αμφισβητήσετε την απόφασή τους αν νομίζετε ότι είναι παράλογο, πρώτα μέσω της διαδικασίας καταγγελίας της τοπικής σας αρχής ή εάν εξακολουθείτε να είστε δυσαρεστημένοι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διαμεσολαβητή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εάν μια τοπική αρχή αποφασίσει να παράσχει υποστήριξη μετά την υιοθεσία, μπορεί να παραδώσει αυτή την υποστήριξη από μόνη της ή να αναθέσει σε εξωτερικούς φορείς, όπως είναι οι εγγεγραμμένοι οργανισμοί υποστήριξης υιοθεσίας ή οι ασκούμενοι, να παραδώσουν την υποστήριξη. Για παράδειγμα, μπορούν να το κάνουν αυτό με την παραπομπή των υιοθετών τους στην Υπηρεσία Υποστήριξης Οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου και τη χρηματοδότησή τους.

Πληροφορίες σχετικά με τη στήριξη υιοθεσίας, που καθορίζουν τις νομικές ευθύνες της τοπικής αρχής και τα δικαιώματά σας, μπορείτε να βρείτε στο διαβατήριο υιοθεσίας του First4Adoption. Η τοπική αρχή θα πρέπει επίσης να έχει έναν σύμβουλο υποστήριξης υιοθεσίας, τον οποίο μπορείτε να μιλήσετε για συμβουλές.

Εάν ρωτήσετε τον κοινωνικό λειτουργό ή τον γιατρό σας για βοήθεια με ψυχολογικά ή συμπεριφορικά προβλήματα που μπορεί να έχει το παιδί σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (CAMHS).

Άλλες πηγές υποστήριξης μετά τη λήψη

Το IAAM είναι μια υπηρεσία υποστήριξης υιοθεσίας που βρίσκει, εκπαιδεύει και υποστηρίζει υιοθεσιακές οικογένειες για παιδιά που αναγνωρίζονται ως πιο δύσκολα και που διαφορετικά πιθανόν να παραμείνουν στην περίθαλψη.

Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει συχνά τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών, τα παιδιά μαύρης και εθνοτικής καταγωγής ή τα παιδιά που ανήκουν σε μια ομάδα αδελφών που θέλουν να τοποθετηθούν μαζί.

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας IAAM, οι οικογένειες που επιλέγουν να υιοθετήσουν αυτά τα παιδιά θα λάβουν υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης σε θεραπευτική γονική μέριμνα και 24ωρη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών μετά την υιοθεσία.

Λόγω των προηγούμενων εμπειριών τους, ορισμένα υιοθετημένα παιδιά ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετη υποστήριξη στο σχολείο.

Τα πρώτα χρόνια, τα παιδιά ηλικίας δύο ετών που έχουν υιοθετηθεί από την περίθαλψη δικαιούνται ελεύθερο χώρο ελεύθερης εκπαίδευσης. Μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το Premium Early Elevation Student (EYPP) όταν είναι ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών. Πρόκειται για πρόσθετη χρηματοδότηση για τους παρόχους πρώιμης εκπαίδευσης (όπως το βρεφονηπιακό σταθμό του παιδιού σας) για τη βελτίωση της εκπαίδευσης που παρέχουν σε παιδιά που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη. Εάν θέλετε το παιδί σας ή το παιδί σας να διεκδικήσει το EYPP, θα πρέπει να τους πείτε ότι υιοθετήθηκε το παιδί σας.

Όταν το παιδί σας φτάσει στη σχολική ηλικία, δικαιούται να εισέλθει κατά προτεραιότητα στο σχολείο της επιλογής σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του παιδιού σας.

Το σχολείο του παιδιού σας μπορεί επίσης να διεκδικήσει το ασφάλιστρο των μαθητών, αξίας επιπλέον £ 1.900, εφόσον αφήσετε το σχολείο να γνωρίζει ότι το παιδί σας υιοθετείται πριν από την ετήσια απογραφή του Ιανουαρίου. Η πρόσθετη χρηματοδότηση βοηθά τα σχολεία να παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη στα ευάλωτα παιδιά για να βελτιώσουν την εκπαίδευσή τους.

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός οργανώσεων αφιερωμένων στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα υιοθετημένα παιδιά και οι οικογένειές τους και η προσφορά πληροφοριών, πόρων και υποστήριξης σε όσους έχουν πληγεί.

Έχουμε υιοθετήσει ένα παιδί – πώς συνδέουμε; (24 μήνες και μετά)

Μπορείτε να βρείτε τις παρακάτω προτάσεις χρήσιμες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξειδικευμένες πηγές υποστήριξης, διαβάστε τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που χρειάζονται υιοθεσία.

Υπηρεσίες κοντά σας

Υιοθέτηση: η υγεία και η ευημερία σας

Υπηρεσίες

Οι ανάγκες υγείας του υιοθετημένου παιδιού σας

Τοποθεσία

«Τα υιοθετημένα παιδιά μας χρειάζονται υποστήριξη»

Ανακαλύψτε εάν η απόφασή σας να υιοθετήσετε ένα παιδί επηρεάζεται από το ιατρικό σας ιστορικό και λάβετε συμβουλές για τη φροντίδα της συναισθηματικής σας υγείας

Φροντίδα ανησυχίες για τα χρήματα;

Τα παιδιά που υιοθετούνται από τη φροντίδα μπορεί να έχουν ειδικές ανάγκες που προκύπτουν από σωματικά, πνευματικά ή συναισθηματικά προβλήματα ή μαθησιακές δυσκολίες

 6-15

Η Sally ανοίγει για τα δύο υιοθετημένα παιδιά της, τα οποία έχουν συναισθηματικές προκλήσεις υγείας λόγω των πρώιμων εμπειριών τους

Πότε πρέπει να εμβολιάσετε το παιδί σας

Φροντίδα για ανάπηρο παιδί

Ψυχική και συναισθηματική υγεία: μιλάμε για θεραπείες

Μάθετε ποια οφέλη μπορεί να έχετε αν φροντίζετε έναν άρρωστο ή ανάπηρο

Πληροφορίες για την υγεία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής διατροφής, της φυσικής κατάστασης, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και του στρες των εξετάσεων

Ποια εμβόλια χρειάζεται το παιδί σας και σε ποια ηλικία πρέπει να τα έχουν

Εάν το παιδί σας έχει αναπηρία, διαβάστε την ενότητα “Φροντίδα γονέων” και υποστήριξη για συμβουλές

Το JavaScript και το Flash Player απαιτούνται για την προβολή των εργαλείων επιλογής.

Το JavaScript μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω των επιλογών του προγράμματος περιήγησης. Εάν δεν διαθέτετε μια έκδοση του Flash Player μπορείτε να κατεβάσετε πρώτα το δωρεάν Adobe Flash Player από την Adobe Systems Incorporated.

Το JavaScript και το Flash Player απαιτούνται για την προβολή των εργαλείων επιλογής.

Το JavaScript μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω των επιλογών του προγράμματος περιήγησης. Αν δεν διαθέτετε μια έκδοση του Flash Player μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν Adobe Flash Player από την Adobe Systems Incorporated.

11/06 /

11/06 /