peyote: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Ρίζα του διαβόλου, κάκτος νυχιών, Lophophora williamsii, μαγικά μανιτάρια, κουμπιά Mescal, Mescaline, Pellote, Peyotl, ιερό μανιτάρι.

Το Peyote είναι ένας μικρός κάκτος. Η κορώνα του κάκτου έχει κουμπιά σε σχήμα δίσκου που κόβονται από το φυτό, κομμένα σε φέτες και στεγνώνουν. Τα αποξηραμένα κουμπιά μπορούν να μασήσουν. Ή τα κουμπιά είναι εμποτισμένα σε νερό και το προκύπτον υγρό χρησιμοποιείται ως φάρμακο. Παρά τις σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, το πεγιότ χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των πυρετών, του πόνου των αρθρώσεων (ρευματισμοί) και της παράλυσης. Οι άνθρωποι εφαρμόζουν πεγιότ στο δέρμα για την αντιμετώπιση καταγμάτων, πληγών και φιδιών. Το Peyote χρησιμοποιείται επίσης ως φάρμακο αναψυχής επειδή μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις. Περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται μεσκαλίνη που έχει αποτελέσματα παρόμοια με το LSD, αλλά λιγότερο ισχυρά. Στις ΗΠΑ, είναι παράνομο να κατέχει το πεύκο.

Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να μάθουμε πώς λειτουργεί το πεγιότ ως φάρμακο.

Ανεπαρκείς αποδείξεις για; Πυρετός; Πόνος στις αρθρώσεις (ρευματισμός); Κάταγμα οστών. Τραύματα; Άλλες συνθήκες. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του πεγιότου για αυτές τις χρήσεις.

Το Peyote είναι UNSAFE για χρήση. Μπορεί να προκαλέσει ναυτία και έμετο, άγχος, παράνοια, φόβο και συναισθηματική αστάθεια. Μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και το ρυθμό αναπνοής. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν μεταβολές στην όραση, σάλιο, κεφαλαλγία, ζάλη και υπνηλία. Παρόλο που είναι σπάνια θανατηφόρο, το πεγιότ μπορεί να προκαλέσει αυτοκτονική, ψυχωτική ή αυτοκτονική συμπεριφορά σχετιζόμενη με τις ψευδαισθήσεις. Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις: Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Είναι ανυπόφορη η χρήση πεγιότου εάν είστε έγκυος. Η μεσκαλίνη στο πεύκο μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες. Χειρουργική: Το Peyote δρα σαν διεγερτικό. Οι γιατροί ανησυχούν ότι μπορεί να παρεμβαίνουν στη χειρουργική επέμβαση αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Σταματήστε να παίρνετε το peyote τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Τα διεγερτικά φάρμακα επιταχύνουν το νευρικό σύστημα. Με την επιτάχυνση του νευρικού συστήματος, τα διεγερτικά φάρμακα μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε δυσφορία και να επιταχύνετε τον καρδιακό παλμό σας. Το Peyote μπορεί επίσης να επιταχύνει το νευρικό σύστημα. Η λήψη πεγιότου μαζί με διεγερτικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό και υψηλή αρτηριακή πίεση. Αποφύγετε τη λήψη διεγερτικών φαρμάκων μαζί με το πεγιότο. Ορισμένα διεγερτικά φάρμακα περιλαμβάνουν το διαιθυλοπροπιον (Tenuate), την επινεφρίνη, τη φαιντερμίνη (Ionamin), την ψευδοεφεδρίνη (Sudafed) και πολλά άλλα.

Η κατάλληλη δόση πεγιότ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό κατάλληλης κλίμακας δόσεων για το πεγιότ. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Padula, Ρ. Α. And Friedmann, L. W. Ακουστικό ακρωτηριασμό και προθέσεις πριν από τον δέκατο έκτο αιώνα. Angiology 198; 38 (2 Pt 1): 133-141.

Blum, Κ., Futterman, S.L., και Pascarosa, Ρ. Peyote, ένας πιθανός εθνοφαρμακολογικός παράγοντας για τον αλκοολισμό και άλλες εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά: πιθανό βιοχημικό σκεπτικό. Clin.Toxicol. 197; 11 (4): 459-472.

Bullis, R. K. Κατάποση του βιβλίου: νομικές συνέπειες των πρόσφατων περιπτώσεων peyote του Ανώτατου Δικαστηρίου. J. Psychoactive Drugs 199; 22 (3): 325-332.

Calabrese, J. D. Πνευματική επούλωση και ανθρώπινη ανάπτυξη στην εγγενή εκκλησία: προς μια πολιτισμική ψυχιατρική του πεγιότου. Psychoanal.Rev. 199; 84 (2): 237-255.

Carlini, Ε. Α., Santos, Μ., And Sampaio, Μ. R. Ενίσχυση της ισταμίνης και αναστολή της οξειδάσης διαμίνης από μεσκαλίνη. Experientia 2-15-196; 21: 72-73.

Carod Artal, F. J. [Νευρολογικά σύνδρομα που σχετίζονται με την κατάποση φυτών και μυκήτων με ένα τοξικό συστατικό (II). Ψευδαισθησιογόνοι μύκητες και φυτά, μυκοτοξίνες και φαρμακευτικά βότανα]. Rev Neurol 5-16-200; 36 (10): 951-960.

Dorrance, D.L., Janiger, Ο., Και Teplitz, R.L Επίδραση του πεγιότου σε ανθρώπινα χρωμοσώματα. Κυτταρογενετική μελέτη των Ινδιάνων Huichol του Βόρειου Μεξικού. JAMA 10-20-197; 234 (3): 299-302.

Υπηρεσία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Peyote και μεσκαλίνη. http://www.usdoj.gov/dea/concern/peyote.html. (Πρόσβαση στις 14 Μαρτίου 2004).

Franco-Molina, Μ., Gomez-Flores, R., Tamez-Guerra, Ρ., Tamez-Guerra, R., Castillo-Leon, L. και Rodriguez- Padilla, C. Ιη vitro ιδιότητες ανοσοενίσχυσης και τοξικότητα κυττάρων όγκου που προκαλείται από το μεθανολικό εκχύλισμα Lophophora williamsii (peyote) cactus. Phytother.Res. 200; 17 (9): 1076-1081.

Gilmore HT. Χρήση Petoye κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. S D J Med 200; 54: 27-9.

Halpern, J.H., Sherwood, Α.Κ., Hudson, J.I., Yurgelun-Todd, D., and Pope, Η. G., Jr. Ψυχολογικές και γνωσιακές επιδράσεις της μακροχρόνιας χρήσης πεοειδών μεταξύ των εγγενών πολλών ανθρώπων στον κόσμο. Biol Psychiatry 10-15-200; 58 (8): 624-631.

Hashimoto, Η., Clyde, V.J., and Parko, Κ. L. Botulism from peyote. N.Engl.J.Med. 7-16-199; 339 (3): 203-204.

Henry, J.L., Epley, J., and Rohrig, Τ. Ρ. Η ανάλυση και η κατανομή της μεσκαλίνης σε μεταθανάτιους ιστούς. J Anal.Toxicol 200; 27 (6): 381-382.

Huttlinger, Κ. W. και Tanner, D. Ο τρόπος Peyote: επιπτώσεις για τη Θεωρία της Φροντίδας Πολιτισμού. J.Transcult.Nurs. 199; 5 (2): 5-11.

Keller, W. J. and Yeary, R. Α. Μεταβολισμός της κατεχολαμίνης σε έναν ψυχοδραστικό κάκτο. Clin Toxicol 198; 16 (2): 233-243.

Lu, Β. Υ., Woofter, C., and Escalona, ​​R. Μια περίπτωση παρατεταμένης ψύχωσης που προκαλείται από το πεύο διαιρείται με ύπνο. J.Clin.Psychiatry 200; 65 (10): 1433-1434.

Nolte, Κ. Β. Και Zumwalt, R.E. Fatal πρόσληψη πεγιότ που σχετίζεται με τραυματισμούς Mallory-Weiss. West J. Med. 199; 170 (6): 328.

Orzechowski, R.F. και Goldstein, F.J. Διακύμανση ειδών στις αποκρίσεις της αρτηριακής πίεσης στη μεσκαλίνη: στοιχεία απελευθέρωσης ισταμίνης. Toxicol Appl Pharmacol 197; 25 (4): 525-533.

Pelner, λατ. Peyote, ψευδαισθήσεις μεσκαλίνης και ψύχωση μοντέλου. N.Y.State J. Med. 11-1-196; 67 (21): 2838-2843.

Strahlendorf, J.R. and Goldstein, F.J. Κεντρικός ανταγωνισμός της προκαλούμενης από τυραμίνη συστημικής υπότασης από μεσκαλίνη. J Pharm Pharmacol 197; 29 (11): 699-700.

Φυσικά φάρμακα Πλήρης βάση δεδομένων καταναλωτών Έκδοση. δείτε την Έκδοση Επαγγελματικής Βάσης Δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων. Τομέας Θεραπευτικής Έρευνας 2009.

Πρώην. Ginseng, βιταμίνη C, κατάθλιψη