penlac (αντιμυκητιασική βερνίκι νυχιών)

Τι είναι το Penlac;

Το Penlac lacquer χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών και των νυχιών.

Το Penlac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Penlac αν είστε αλλεργικός στο ciclopirox.

Σημαντικές πληροφορίες

Αποφύγετε να πάρετε Penlac βερνίκι νυχιών στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Εάν συμβεί αυτό, ξεπλύνετε με νερό.

Χρησιμοποιήστε αυτό το Penlac για ολόκληρο το καθορισμένο χρονικό διάστημα. Τα συμπτώματά σας μπορεί να βελτιωθούν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της μόλυνσης. Η υπέρβαση των δόσεων μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο περαιτέρω λοίμωξης που είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Penlac αν είστε αλλεργικός στο ciclopirox.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το Penlac, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλες ιατρικές παθήσεις, ιδιαίτερα

Πριν χρησιμοποιήσετε το Penlac

Διαβήτης

επιληψία ή άλλη διαταραχή επιληπτικής κρίσης

ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα (που προκαλείται από ασθένεια ή από τη χρήση ορισμένων φαρμάκων).

η κυβέρνηση κατηγορίας εγκυμοσύνης B. Penlac δεν αναμένεται να βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Δείτε επίσης: Προειδοποιήσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού (λεπτομερέστερα)

Δεν είναι γνωστό εάν το ciclopirox διέρχεται στο μητρικό γάλα ή εάν θα μπορούσε να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Μην χρησιμοποιείτε λάκα Penlac χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Χρησιμοποιήστε το Penlac lacquer ακριβώς όπως σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Μην χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας.

Χρησιμοποιήστε Penlac στα νύχια και αμέσως γύρω από το δέρμα μόνο. Αποφύγετε την επαφή με άλλους χώρους. Αφαιρέστε τυχόν χαλαρά καρφιά ή υλικό νυχιών με τα νυχοκόπτες ή ένα αρχείο νυχιών.

Εφαρμόστε Penlac βερνίκι νυχιών μία φορά την ημέρα (κατά προτίμηση πριν από το βραδινό ύπνο) σε όλα τα νύχια που έχουν προσβληθεί με την παρεχόμενη βούρτσα εφαρμογής. Εφαρμόστε την λάκα ομοιόμορφα σε όλο το νύχι. Όπου είναι δυνατόν, εφαρμόστε το βερνίκι νυχιών στην κάτω πλευρά του καρφιού και στο δέρμα κάτω από αυτό. Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει (περίπου 30 δευτερόλεπτα) πριν τοποθετήσετε τις κάλτσες ή τις κάλτσες. Μετά την εφαρμογή του φαρμάκου, περιμένετε 8 ώρες πριν κάνετε μπάνιο ή ντους.

Εφαρμόστε καθημερινά λάκα Penlac πάνω από το παλτό. Μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών με αλκοόλη. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο το χαλασμένο καρφί με τα νυχοκόπτες ή καρφί ένα αρχείο.

Για να αποφύγετε την προσκόλληση του καλύμματος βίδας στη φιάλη, μην αφήνετε το διάλυμα να εισχωρήσει στα πέλματα της φιάλης. Για να αποφύγετε το στέγνωμα του διαλύματος, κλείστε προσεκτικά τη φιάλη μετά από κάθε χρήση.

Η θεραπεία με βερνίκι νυχιών Penlac μπορεί να απαιτήσει αρκετούς μήνες πριν παρατηρηθεί αρχική βελτίωση των συμπτωμάτων. Μέχρι 48 εβδομάδες καθημερινής εφαρμογής του βερνικιού νυχιών, η μηνιαία αφαίρεση του μη προσδεδεμένου μολυσμένου καρφιού από έναν επαγγελματία υγείας και η εβδομαδιαία κοπή από τον ασθενή μπορεί να απαιτούνται για πλήρη θεραπεία.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο για ολόκληρο το καθορισμένο χρονικό διάστημα. Τα συμπτώματά σας μπορεί να βελτιωθούν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της μόλυνσης. Η υπέρβαση των δόσεων μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο περαιτέρω λοίμωξης που είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.

Φυλάξτε το Penlac lacquer σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από την υγρασία και τη θερμότητα.

Η βερνίκι νυχιών Penlac είναι εύφλεκτη. Αποφύγετε τη χρήση σχεδόν ανοικτής φλόγας και μην καπνίζετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς το τζελ στο δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε τη χαμένη δόση μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην χρησιμοποιείτε επιπλέον φάρμακα για να αναπληρώσετε τη χαμένη δόση.

Η υπερβολική δόση του Penlac δεν αναμένεται να είναι επικίνδυνη. Ζητήστε ιατρική συμβουλή έκτακτης ανάγκηςΗ γραμμή βοήθειας στο 222-1222 εάν κάποιος έχει κατά λάθος καταπιεί το φάρμακο.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια, τη μύτη και το εσωτερικό του στόματος. Εάν συμβεί αυτό, ξεπλύνετε με νερό.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσω το Penlac;

Μην χρησιμοποιείτε βερνίκια νυχιών, τεχνητά νύχια ή άλλα προϊόντα καλλυντικών νυχιών στα νύχια που έχουν υποστεί επεξεργασία με λάκα Penlac.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο Penlac: κνίδωση. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Penlac και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια όπως

ασυνήθιστη ή σοβαρή φαγούρα, ερυθρότητα, καύση, ξηρότητα ή ερεθισμό του δέρματος που έχει υποστεί αγωγή. ή

αποχρωματισμό ή άλλες αλλαγές στα νύχια.

Οι λιγότερο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες Penlac μπορεί να περιλαμβάνουν ήπια κάψιμο, κνησμό ή ερυθρότητα.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Δεν είναι πιθανό ότι άλλα φάρμακα που παίρνετε από το στόμα ή με ένεση θα έχουν επίδραση στη λάκα Penlac, αλλά πολλά φάρμακα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα, εξωχρηματιστηριακά, βιταμινούχα και φυτικά προϊόντα. Μην ξεκινήσετε ένα νέο φάρμακο χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας.

5.01.2012-09-11, 12:54:29

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Ονυχομυκητίαση, Toenail terbinafine, Lamisil, ιτρακοναζόλη, γκριζεοφουλβίνη, Jublia, τοπικό ciclopirox, Sporanox, Kerydin, Ciclodan, Penlac Lacquer Nail, efinaconazole topical, Onmel

Ονυχομυκητίαση, Ντεβιντάμ τερμπιναφίνη, Λαμισιλ, ιτρακοναζόλη, γκριζεοφουλβίνη, τοπικό κυκλοκλοπυρόξυ, Σποροναξ, Ciclodan, Penlac Lacquer Nail, Onmel, Gris-PEG, Grifulvin V, CNL8 Nail

Τι πρέπει να αποφύγω;

Penlac παρενέργειες

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Penlac;

Penlac (τοπικό κυκλοκλοπιρόξυ)