πρεμιπεξόλης (από του στόματος οδού)

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις. Αυτό θα επιτρέψει αλλαγές στη δόση σας και να ελέγξετε για τυχόν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Μην σταματήσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να μειώσετε σταδιακά το ποσό που παίρνετε πριν το σταματήσετε τελείως.

Τα άτομα που λαμβάνουν πραμιπεξόλη έχουν αναφέρει την ύπνωση χωρίς προειδοποίηση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης, η οποία μερικές φορές είχε ως αποτέλεσμα ατυχήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί το αργότερο ένα χρόνο μετά τη λήψη του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς αντιδράτε σε αυτό το φάρμακο πριν οδηγήσετε, χρησιμοποιήσετε μηχανές ή κάνετε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν είστε σε εγρήγορση, καλά συντονισμένοι ή είστε σε θέση να σκέφτεστε ή να δείτε καλά.

Αυτό το φάρμακο θα προσθέσει στις επιδράσεις του οινοπνεύματος και άλλων κατασταλτικών του ΚΝΣ (φάρμακα που σας κάνουν να νιώθετε υπνηλία ή λιγότερο σε εγρήγορση). Μερικά παραδείγματα κατασταλτικών του ΚΝΣ είναι αντιισταμινικά ή φάρμακα για πυρετό ή κρυολογήματα, ηρεμιστικά, ηρεμιστικά ή φάρμακα για ύπνο, ιατρική συνταγή ή ναρκωτικά, βαρβιτουρικά ή φάρμακα για επιληπτικές κρίσεις, μυοχαλαρωτικά ή αναισθητικά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων οδοντικών αναισθητικών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Μπορεί να εμφανιστεί ζάλη, ζάλη ή λιποθυμία, ειδικά όταν ξυπνάτε ξαφνικά από μια θέση που βρίσκεται ή κάθεται. Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό να συμβούν όταν αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο ή όταν αυξάνεται η δόση. Να πάρει αργά μπορεί να βοηθήσει. Εάν έχετε αυτό το πρόβλημα, μιλήστε στο γιατρό σας.

Μπορεί να εμφανιστούν ψευδαισθήσεις (βλέποντας, ακούγοντας ή αισθανόμενοι πράγματα που δεν υπάρχουν) σε ορισμένους ασθενείς. Αυτό συμβαίνει συχνότερα με τους ηλικιωμένους ασθενείς. Εάν έχετε παραισθήσεις, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας αν έχετε σκουρόχρωμα ούρα, πυρετό, μυϊκές κράμπες ή σπασμούς, μυϊκούς πόνους ή δυσκαμψία ή ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα μιας κατάστασης που ονομάζεται ραβδομυόλυση.

Μερικοί άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο είχαν ασυνήθιστες αλλαγές στη συμπεριφορά τους, όπως προβλήματα με το παιχνίδι, αυξημένη σεξουαλική κίνηση ή καταναγκαστική διατροφή. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν αυτό σας ανησυχεί.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.