Κάλιο: οφέλη καρδιάς και παρενέργειες

Το κάλιο παίζει ρόλο σε κάθε κτύπο της καρδιάς. Με εκατό χιλιάδες φορές την ημέρα, βοηθάει την καρδιά σας να πιέσει το αίμα μέσω του σώματός σας.

Σύμφωνα με το νόμο για την προσιτή φροντίδα, πολλά σχέδια ασφάλισης υγείας θα καλύψουν τις υπηρεσίες προληπτικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των πιέσεων της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, χωρίς κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Κέντρο Ασφάλισης Υγείας

7 θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τη διατροφή σας

Το κάλιο δεν θεραπεύει ή αποτρέπει την καρδιακή νόσο. Αλλά να πάρει αρκετό κάλιο μπορεί να βοηθήσει την καρδιά με διάφορους τρόπους

Καλύτερη αρτηριακή πίεση. Σε μια μελέτη ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση, η λήψη συμπληρωμάτων καλίου μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση – τον κορυφαίο αριθμό – κατά 8 περίπου μονάδες. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά και λίπη ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην αποκοπή της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά περισσότερο από 10 βαθμούς σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Δεν πρέπει να παίρνετε χάπια καλίου εκτός εάν το συστήσει ο γιατρός σας.

Χοληστερίνη. Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ καλίου και χοληστερόλης. Αλλά πολλές δίαιτες που μειώνουν τη χοληστερόλη είναι επίσης υψηλές σε κάλιο. Έτσι, όταν έχετε αρκετό κάλιο, πιθανότατα θα φάτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Αυτό θα βοηθήσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας και θα μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Προβλήματα καρδιακών ρυθμών. Το κάλιο κάνει την καρδιά σας να νικήσει. Έτσι, εάν έχετε προβλήματα καρδιακού ρυθμού, το κάλιο μπορεί να είναι το κλειδί. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά. Ένας έλεγχος καλίου μπορεί να είναι μέρος των καθημερινών επισκέψεων γιατρού σας.

Πόσο κάλιο θα πρέπει να τρώτε; Το υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. συνιστά 4.700 χιλιοστόγραμμα ημερησίως για υγιείς ανθρώπους. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε αυτό το ποσό είναι προσθέτοντας φρούτα και λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο στη διατροφή σας.

Είναι δυνατόν να πάρετε πάρα πολύ ένα καλό πράγμα, όμως. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα συμπλήρωμα καλίου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα από το να τρώνε δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο ή να λαμβάνουν συμπληρώματα καλίου σύμφωνα με τις οδηγίες. Εάν έχετε νεφρική ανεπάρκεια ή άλλα νεφρικά προβλήματα, ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με το πόσο κάλιο θα πρέπει να πάρετε.

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα καλίου, συμπεριλαμβανομένης της σπιρονολακτόνης (Aldactone), της τριαμτερένης, της τριμεθοπρίμης / σουλφαμεθοξαζόλης (Bactrim) και ορισμένων αναστολέων του ACE.

Μερικά διουρητικά για καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να σας κάνουν να χάσετε κάλιο στα ούρα σας. Εάν παίρνετε ένα διουρητικό, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα επίπεδα καλίου σας και να τα συμπληρώσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να το επαναφέρετε παίρνοντας ένα συμπλήρωμα ή τρώγοντας περισσότερα πλούσια σε κάλιο τρόφιμα.

ΠΗΓΕΣ

Kotchen, Τ. Circulation, 11 Αυγούστου 1998.

Heart Association: ” Η σημασία του Potassiu; ” ‘Potassiu; ” ‘Απαντήθηκαν οι ερωτήσεις σας για υψηλή αρτηριακή πίεση – Potassiu; ” ‘Πώς μπορώ να μειώσω την υψηλή χοληστερόλη;’

Τμήμα βάσης δεδομένων για τη θρεπτική αξία της γεωργίας των ΗΠΑ: “Περιεκτικότητα σε επιλεγμένα τρόφιμα σε κάλιο”.