πρόωρη εργασία: σημεία, κίνδυνοι, αίτια και πολλά άλλα

Η πρόωρη εργασία μπορεί να είναι τρομακτική. Όταν ένα μωρό γεννιέται πριν να έχει χρόνο να αναπτυχθεί πλήρως, μπορεί να έχει μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία της.

Μια κανονική εγκυμοσύνη διαρκεί περίπου 40 εβδομάδες. Εάν πηγαίνετε στην εργασία πριν από 37 εβδομάδες, ονομάζεται πρόωρος τοκετός και το νεογνό σας θεωρείται πρόωρο.

Οι γιατροί συχνά δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί συμβαίνει. Και περίπου το ήμισυ του χρόνου, δεν υπάρχει καμία γνωστή αιτία.

Εάν είχατε ένα πρόωρο μωρό, πιθανόν να έχετε άλλο. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν

Συμβουλές για την ανακούφιση από καούρα. Υγιή διαβήτη: Η βασική? Οδοντιατρικές επισκέψεις για έγκυες γυναίκες

Όχι κάθε πρόωρο μωρό έχει προβλήματα υγείας. Αλλά μερικοί που χρειάζονται να παραμείνουν στο νοσοκομείο περισσότερο από όσους πηγαίνουν με πλήρη θητεία. Μπορούν να περάσουν χρόνο στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (NICU), όπου μπορούν να λαμβάνουν φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

Η αναπνοή είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τις προαιτήσεις, επειδή οι πνεύμονες δεν αναπτύσσονται πλήρως. Το μωρό σας μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσει από έναν αναπνευστήρα, ένα μηχάνημα που θα τον βοηθήσει να αναπνεύσει. Θα χρειαστεί να αναπνεύσει μόνη της για να την πάρετε σπίτι.

Το μικρό σας μπορεί επίσης να έχει πρόβλημα να διατηρεί μια κανονική θερμοκρασία του σώματος και θα πρέπει να διατηρείται ζεστό. Οι γιατροί χρησιμοποιούν φυτώρια για αυτό. Επίσης, αν γεννήσει πολύ νωρίς για να πιπιλίζει και να καταπιεί, θα πρέπει να τροφοδοτείται μέσω μιας βελόνας μέσα σε μια φλέβα ή μέσω ενός σωλήνα που περνά μέσα από τη μύτη και το λαιμό της στο στομάχι της.

Υγιείς συνταγές μείον το Heartbur; Προστατέψτε την οικογένειά σας από τα γκρεμ? Ενόχλησε από την ακράτεια;