μετεμμηνοπαυσιακή υγεία: αλλαγές, συμπτώματα, αιτίες και πολλά άλλα

Ο χρόνος της ζωής μιας γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση ονομάζεται μετεμμηνοπαυσιακή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλά από τα ενοχλητικά συμπτώματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα πριν την εμμηνόπαυση μειώνονται σταδιακά. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός χαμηλότερου επιπέδου οιστρογόνου, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορες καταστάσεις υγείας, όπως η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις.

Κατανόηση της εμμηνόπαυσης: Δείτε τι να περιμένετε μετά από την εμμηνόπαυση

Μια γυναίκα θεωρείται ότι είναι μετά την εμμηνόπαυση όταν δεν έχει την περίοδο της για ένα ολόκληρο έτος. Η μέτρηση από το γιατρό σας του επιπέδου θυρεοειδικής ορμόνης (FSH) είναι ένας άλλος τρόπος για να επιβεβαιώσετε εάν είστε μετά την εμμηνόπαυση. Η FSH είναι μια ορμόνη που παράγεται από την υπόφυση (που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου). Τα επίπεδα FSH σας θα αυξηθούν δραματικά καθώς οι ωοθήκες σας αρχίζουν να κλείνουν. αυτά τα επίπεδα ελέγχονται εύκολα με μία εξέταση αίματος.

Η πιθανότητα της εγκυμοσύνης συνήθως εξαφανίζεται μόλις παρέλθει η περίοδος για ένα ολόκληρο έτος. Αλλά συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντισύλληψη έως ότου ο γιατρός σας κρίνει ότι είστε πραγματικά μετεμμηνοπαυσιακά.

Ακόμη και αν έχετε μετεμμηνοπαυσιακές εξετάσεις, οι τακτικές εξετάσεις και οι προληπτικές εξετάσεις όπως οι πυελικές εξετάσεις, τα τεστ Παπανικολάου, οι εξετάσεις μαστού και οι μαστογραφίες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Πόσο συχνά χρειάζεστε μια εξέταση εξαρτάται από το ιστορικό της υγείας σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για να καθορίσετε πόσο συχνά θα πρέπει να βλέπετε.

ΠΗΓΗ

Βόρεια κοινωνία εμμηνόπαυσης.