εγκυμοσύνη: αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου – επισκόπηση θεμάτων

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η καθυστερημένη διέλευση των περιεχομένων του εντέρου (αργή διέλευση) είναι η πιο κοινή αιτία δυσκοιλιότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από

Πίνετε άφθονο νερό και χυμούς για να μειώσετε τις πιθανότητες δυσκοιλιότητας. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως ένα μαλακτικό σκευάσματος, για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να μην είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να έχετε αιμορροΐδες που προκαλούν πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και μετά την παράδοση. Χρησιμοποιήστε μέτρα θεραπείας στο σπίτι ή μιλήστε στο γιατρό σας για τη θεραπεία των αιμορροΐδων σας.

Έλλειψη ινών στη διατροφή. Φάρμακα, όπως τα αντιόξινα, τα συμπληρώματα σιδήρου ή τα φάρμακα ναρκωτικού πόνου που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Δεν πίνετε αρκετά υγρά.

Μια μικρή ποσότητα φωτεινό κόκκινο αίμα στην επιφάνεια του σκαμνιού ή που βρέθηκαν στο χαρτί τουαλέτας προκαλείται συχνά από ένα μικρό δάκρυ (σχισμή) ή αιμορροΐδες. Οι αιμορροΐδες είναι συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά την παράδοση επειδή

Η αιμορραγία που προκαλείται από αιμορροΐδες συχνά προκαλεί πόνο με την κίνηση του εντέρου και μπορεί να κάνει το νερό τουαλέτας αιματηρό. Δεν είναι σοβαρό εάν υπάρχει μόνο μια μικρή ποσότητα αίματος και εάν η αιμορραγία σταματήσει όταν η διάρροια ή η δυσκοιλιότητα σταματήσει. Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται.

Η αιμορραγία μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο πεπτικό σύστημα. Το αίμα χωνεύεται καθώς μετακινείται μέσω του πεπτικού σωλήνα. Όσο περισσότερο παίρνει το αίμα για να περάσει από το πεπτικό σύστημα, τόσο λιγότερο θα μοιάζει με αίμα. Συχνά, το αίμα από αιμορραγία στο στομάχι φαίνεται μαύρο και χρονοτριβεί. Το αίμα που έχει μετακινηθεί γρήγορα μέσω του πεπτικού σωλήνα ή που αρχίζει κοντά στο ορθό ενδέχεται να εμφανίζεται κόκκινο ή σκούρο κόκκινο.

Συζητήστε με το γιατρό σας εάν τα κόπρανά σας είναι μαύρα, χαλαρά, ή αναμιγνύονται με φωτεινό ή σκούρο κόκκινο αίμα. Το λαμπερό κόκκινο αίμα στο μπολ της τουαλέτας μετά από μια κίνηση του εντέρου πρέπει επίσης να ελεγχθεί από γιατρό. Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μερικές απλές εξετάσεις που ελέγχουν ακόμη και πολύ μικρές ποσότητες αίματος στο σκαμνί σας.

Ορισμένα τρόφιμα και φάρμακα μπορούν επίσης να αλλάξουν το βλέμμα του σκαμνιού. Η λήψη φαρμάκων με υποαλικυλικό βισμούθιο, όπως το Pepto-Bismol ή δισκία σιδήρου, μπορεί να κάνει το σκαμνί μαύρο και η κατανάλωση πολλών τεύτλων μπορεί να μετατρέψει το κόκκινο στο σκαμνί. Ορισμένες χρωστικές τροφίμων μπορούν επίσης να αλλάξουν το χρώμα του σκαμνιού σας. Τρώγοντας τρόφιμα με μαύρο ή σκούρο μπλε χρωματισμό τροφίμων μπορεί να μετατρέψει το σκαμνί σας μαύρο.

Η μεγαλύτερη μήτρα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία στην κάτω κοιλιά. Η δυσκοιλιότητα προκαλεί λιγότερες και τεταμένες κινήσεις του εντέρου.