Θεραπεία φλεγμονώδους νόσου της πυέλου

Τάσεις Υγείας Γυναικών

Τα αντιβιοτικά είναι η κύρια θεραπεία για τη φλεγμονώδη νόσο της πυέλου (PID). Και είναι σημαντικό να χειριστείτε το PID αμέσως, ακόμα και αν έχετε μόνο ένα ή δύο συμπτώματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναμονή αρκετών ημερών για τη θεραπεία σας θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους της φθοράς των σαλπίγγων και της στειρότητας. 1

Από τον Marguerite Lam. Διαφωτισμένο από όλα αυτά τα αρχικά μετά τα ονόματα των γιατρών; Κουρασμένος o; να πάρει την παραπομπή runaround; Θα βοηθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τη σύγχυση, έτσι ώστε εσείς. Βρείτε την καλύτερη θεραπεία για τα συμπτώματά σας. Στη σημερινή ιατρική αγορά, δεν είστε ασθενής-είστε; “Αυτό είναι καλό και κακό, αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερη αυτονομία και επιλογή από ποτέ – αλλά σημαίνει επίσης ότι η μπάλα είναι στην αυλή σας, όταν πρόκειται να υπολογίσετε ποιον να εμπιστευτείτε με την υγεία σας. ..

Οι περισσότερες περιπτώσεις PID θεραπεύονται με αντιβιοτικά. Αλλά μερικές φορές απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να αποστραγγίσετε ένα απόστημα ή να κόψετε ιστό ουλής.

Ο γιατρός σας θα σας συστήσει νοσηλεία εάν είστε έγκυος, είστε πολύ άρρωστος, έχετε έμετο, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για αποφρακτικό έγκαυμα των ωοθηκών ή έκτοπη κύηση ή δεν μπορείτε να νοσηλεύεστε στο σπίτι σας.

Εάν έχετε IUD και παίρνετε PID, ίσως να μην χρειάζεται να αφαιρέσετε το IUD, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη. 1

Εάν το PID σας προκλήθηκε από σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (STI), θα πρέπει να ελέγχεται και να αντιμετωπίζεται οποιοσδήποτε με τον οποίο έχετε κάνει σεξ τις τελευταίες 60 ημέρες.

Το να έχετε σεξ πολύ σύντομα μετά τη θεραπεία θα μπορούσε να προκαλέσει την λοίμωξη σας να επιστρέψει, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να περιμένετε. Ο χρόνος που πρέπει να περιμένετε εξαρτάται από το είδος της θεραπείας που έχετε. Συζητήστε με το γιατρό σας για να είστε σίγουροι.

Οι επισκέψεις παρακολούθησης στο γιατρό σας είναι σημαντικές για να διασφαλιστεί ότι η θεραπεία λειτουργεί και για την πρόληψη επιπλοκών, όπως ο χρόνιος πυελικός πόνος και η υπογονιμότητα.

Ο γιατρός σας θα θέλει να σας ελέγξει 2 έως 3 ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας για να δείτε εάν βελτιώνετε ή εάν χρειάζεστε ένα διαφορετικό αντιβιοτικό.

Αφού είχατε PID, θα χρειαστεί να ελέγξετε αμέσως τα συμπτώματα της πυέλου. Ο γιατρός σας θα θελήσει να σας εξετάσει για σημεία μιας άλλης λοίμωξης, για πιθανή βλάβη του πυέλου οργάνου (συμφύσεις) και για άλλες πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων σας.